Rate this post
 • Met deze duurzame cadeaus maak jij geen misser
  Rate this post

  Duurzaamheid is belangrijker dan ooit, dus eigenlijk kun je niet meer met een wegwerp-cadeau aankomen bij een verjaardag. Er zijn genoeg manieren om een duurzaam cadeau te geven, waarbij je wat meer aandacht geeft aan de impact op de wereld. Daarnaast zit niemand te wachten op goed bedoelde rotzooi, dus kun je maar beter een cadeau met een gedachte geven. En als je toch het duurzame pad bewandelt, kies dan voor een herbruikbare inpakwrap in plaats van inpakpapier.

  Kleding en accessoires
  Als je het moeilijk vindt om een cadeau te bedenken, kun je altijd voor kleding of accessoires gaan. Zorg wel dat je op de hoogte bent van de maten van de ontvanger, zodat het product niet alsnog de prullenbak in gaat. Eigenlijk kun je nooit de mist ingaan met sokken, omdat iedereen deze draagt. Als je een duurzame variant wilt kiezen, kun je eens kijken naar Bamigo herensokken van bamboe. Ze zijn comfortabel, houden je voeten warm en komen in leuke printjes. Als je echt geen cadeau kunt bedenken, kun je een cadeaubon geven van een duurzame kledingwinkel.

  Voor de kookliefhebber
  De tijd van wegwerpsponsjes en plastic spatels is echt voorbij. In de keuken kun je goed gebruik maken van duurzame alternatieven voor de dagelijkse benodigdheden. Denk hierbij aan afwasmiddel, een afwasborstel van hout of bamboe of houten kookgerei. Iedereen kookt (bijna) dagelijks, dus heeft ook kookgerei nodig en spullen om mee af te wassen of schoon te maken. Ook dit zijn dus praktische cadeaus, en zo kun je iemand echt op weg helpen en bijdragen aan de duurzaamheid in zijn of haar huis.

  Voor de on-the-go’er
  Mensen vinden het over het algemeen niet moeilijk om thuis bewust en duurzaam bezig te zijn. Zo worden bekers hergebruikt en gebruiken we zo min mogelijk water tijdens het douchen. Als je onderweg bent is dit een stuk lastiger, want dat zou betekenen dat je geen plastic flesjes met drinken of een kop koffie kunt halen door het afval wat het met zich meebrengt. Zoek je een cadeau voor iemand die altijd onderweg is? Wat dacht je van praktische lunchtrommels of een herbruikbare koffiebeker die ze bij koffietentjes kunnen laten vullen? Zo geef je een duurzaam cadeau die niet alleen praktisch is, maar ook dagelijks afval tegengaat.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply