Rate this post
 • Met deze tips maak je eenvoudig je huis slimmer!
  Rate this post

  Een slimme woning, wat heb je er eigenlijk aan in de praktijk? Sommigen vragen zich dit nog steeds af. Jij ook? In dit artikel kijken we naar de voordelen van een slimme woning die jou leven veraangenaamd! Daarbij komt dat het aanpassen naar slimme functies voor je woning eenvoudiger is dan het lijkt.

  Slimme woning, wat is dat?
  Binnen een slimme woning zijn bepaalde elementen geautomatiseerd en van een afstand te monitoren dan wel te bedienen. En dat is handiger in de praktijk dan het lijkt. Met de slimme woning heb jij veel meer onder controle dan ooit tevoren. Vanaf een afstand monitor jij je woning en kun je adequaat handelen wanneer je het nodig acht. Laten we snel kijken welke handige functies eenvoudig zijn te integreren en écht meerwaarde bieden.

  Allen zijn te monitoren en te bedienen via een app. Waar jij je dus ook bevindt; al is het op vakantie vanuit Azië.

  Energieverbruik
  Op afstand je energieverbruik monitoren is mogelijk via de slimme meter. Via de slimme meter kun je dus te allen tijde uitlezen wat het energieverbruik is. Wil jij ook de temperatuur beheren op afstand, dan kan dat via een slimme thermostaat. Zo kun je het verwarmingssysteem beheren en programmeren, maar ook kun je vanaf een afstand op ieder gewenst moment de verwarming inschakelen op de gewenste temperatuur. Heb je per abuis de verwarming aan laten staan, ook dan regel je van een afstand de temperatuur en schakel je gewoon de verwarming weer uit.

  Veiligheid
  Op gebied van veiligheid kan domotica een belangrijke rol spelen. Te denken valt aan een anti inbraaksysteem wat op afstand te monitoren is, maar ook zaken als de slimme deurbel met camera, de slimme rookmelder en camerabeveiliging in huis kunnen een belangrijke rol spelen binnen de veiligheid van de woning. Alle genoemde systemen zijn via een app te bedienen en te monitoren. Op deze wijze heb je altijd overzicht wat er zich bij jou thuis afspeelt op het moment dat je weg van huis bent. Zodra er een melding binnenkomt kun je adequaat handelen. Denk bijvoorbeeld aan rookontwikkeling; je kunt de brandweer bellen. Maar ook bij het bezorgen van een pakket of iets anders kun je rechtstreeks communiceren met degene die voor de deur staat.

  Verlichting
  Ook verlichting is op afstand in en uit te schakelen. Regel zelf de verlichting bij jouw afwezigheid dankzij het gebruik van slimme led lampen. Slimme verlichting biedt de mogelijkheid om op afstand de kleur en mate van verlichting te bepalen. Zo kun je tijdens je afwezigheid het licht inschakelen wanneer gewenst, waardoor jouw woning bewoond lijkt en dus weer een stukje veiliger wordt.

  Tot slot
  Je ziet, slimme apparatuur bieden meer voordelen dan handige gadgets. Want wie wil er nu niet direct op de hoogte zijn bij inbraak, beginnende rookontwikkeling en het regelen van de temperatuur? Slimme functies hebben de toekomst en maken je leven steeds aangenamer

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply