Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3/4 - (1 stemmen)
 • Met mooie voeten naar het strand
  3/4 - (1 stemmen)

  De zomer is in aantocht. Tijd voor de teenslippers en open schoentjes. Dan willen wij allemaal onze goed uitziende en mooi verzorgde voeten laten zien. Veel vrouwen doen dat echter niet omdat ze last hebben van schimmelnagels.

  Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft te maken met een schimmelinfectie van de teennagels. Die ontstaan vaak bij mensen met een lage weerstand, maar ook diabetici hebben er vaak last van. Maar ook bijvoorbeeld zwembad- en saunabezoek kunnen zorgen voor schimmelnagels. De schimmels daar dringen de huid en/of de nagel binnen en veroorzaken daar een infectie. Het is een schimmel die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel.
  Schimmelnagels zien er niet mooi uit, en zijn nog besmettelijk ook. De schimmelnagelinfectie kan pijnlijk zijn en daardoor het lopen beïnvloeden. Crèmes helpen vaak niet, omdat de huid onder de nagel ook aangetast is. En dat is jammer, want gezonde voeten zijn belangrijk: ze moeten ons de hele dag door dragen.
  Wat kun je wél doen? Naar de pedicure gaan! Je kunt bij de pedicure terecht voor een laserbehandeling. Er zijn verschillende technieken mogelijk. Ook kan de pedicure je nagel voorzien van een gel- of acrylnagel, zodat die weer mooi en glad wordt. Daarna kan de nagel gelakt worden. Zo heb je in de zomer mooie, frisse, verzorgde teennagels en kun je op elk moment van de dag jouw voeten laten zien!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply