Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Met pijn leren omgaan… Of niet?
  Rate this post

  Misschien loop je er al jaren mee rond, en begint het je leven te beheersen. Rugpijn. In het begin viel het nog wel mee, maar de afgelopen tijd is de pijn constant. Paracetamol is niet voldoende meer, en na een dag in de kantoorstoel kom je bijna niet overeind. Maar ook bewegen gaat moeilijk: fietsen, traplopen, wandelen… Wat je ook doet, je kunt er niet omheen.

  Wist je dat maar liefst 44% van de Nederlanders wel eens lage rugpijn heeft? Vorig jaar zijn rond de anderhalf miljoen mensen met hun klacht bij de huisarts geweest. Tel daar de mensen met schouder- en nekklachten bij op, en we kunnen wel stellen dat het overgrote deel van de mensen wel eens rondloopt met pijnklachten.

  Er maar mee omgaan…
  Veel mensen wachten lang om hun klachten te laten behandelen. Het is logisch, vaak denk je dat het vanzelf overgaat. Maar ook voelen velen zich niet gehoord na een bezoek aan de huisarts of specialist. Want het gebeurt zeer regelmatig dat er pijnstillers worden voorgeschreven met de boodschap dat je er verder mee moet leren omgaan. Toch houden de klachten vaak aan. In dat geval kan de klacht verergeren en een belemmering vormen in het uitvoeren van dagelijkse bezigheden.

  Een oplossing
  In ons lichaam lopen energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Wanneer je last hebt van rugpijn kan dat zijn gekomen door een verkeerde houding, spit, of spanningen en slaapproblemen. In deze situaties bevinden zich energetische blokkades op de meridianen in het lichaam. Aangezien de energiebanen zijn verbonden met organen en lichaamsfuncties, is de klacht afhankelijk van de locatie van de blokkade. Acupunctuur richt zich op het in balans brengen van de meridianen en het opheffen van de blokkades.

  Schakel pijn uit
  Acupunctuur kan dus helpen tegen pijnklachten. Hoe het werkt? Een acupuncturist behandelt de blokkades door met zeer dunne, speciale naaldjes de triggerpunten aan te prikken. Op dat moment komen er hormonen vrij die pijnstillend werken, zoals serotonine en endorfine. Je voelt je ontspannen en pijn vermindert of verdwijnt. Wist je dat er zelfs Chinese ziekenhuizen zijn waar bij operaties geen narcose wordt toegediend? Er wordt alleen acupunctuur gegeven tijdens de operatie om de pijn uit te schakelen!

  De visie van Steven Lai
  ‘In mijn ervaring is het bij nek-, schouder- en rugklachten bijzonder zinvol om eerst de spieren los te masseren en vervolgens de acupunctuurbehandeling te doen. De Tuina massage is voor voor dit type klacht en uitstralende pijn erg geschikt. Tuina is een massage waarbij de energiebanen en -knopen worden gestimuleerd, waardoor de lichaamsenergie weer vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. De massage kenmerkt zich door roterende bewegingen tijdens de druk. Het kan daardoor op sommige plaatsen behoorlijk gevoelig zijn, maar dit is altijd tijdelijk. Na de massage voelen mensen zich juist gedurende langere periode verkwikt. Door Tuina te combineren met acupunctuur heb ik al veel mooie resultaten mogen behalen.’

  Acupunctuur werkt ook goed voor onder andere:
  – verkoudheid
  – allergieën
  – overgangsklachen
  – slapeloosheid
  – blessures
  – vermoeidheid

  Grote tevredenheid
  Uit onderzoek van het CBS blijkt dat steeds meer mensen een acupuncturist bezoeken. De mensen die een behandeling hebben gehad, zijn daar erg tevreden over. Het CBS bericht dat een behandeling het gemiddelde rapportcijfer 8,1 krijgt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply