fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Je verhuizing tot in detail geregeld

  Je kunt er als een berg tegen opzien: verhuizen. Het kan zijn dat je door ziekte, je leeftijd, een druk bestaan of andere persoonlijke omstandigheden geen zin hebt in alles wat bij verhuizen komt kijken. Heb je weleens aan een verhuiscoach gedacht?

  ‘Anderhalf jaar geleden raakte ik betrokken bij de organisatie van de verhuizing van familieleden, die door bepaalde redenen niet de capaciteiten hadden om dit zelf te regelen. Ik ondersteunde hen bij alles: van het inpakken en uitzoeken van spullen tot het telefoontjes aannemen van de aannemer. Zo hoefden ze zich niet meer druk te maken over wat ze nog allemaal moesten regelen. ‘Wat fijn dat je er toen was’, zeiden mijn familieleden achteraf. Sindsdien help ik meer mensen bij hun verhuizing.’ Aan het woord is verhuiscoach Erica Bakker. ‘Veel mensen raken het overzicht kwijt van wat zij moeten regelen bij hun verhuizing en schieten in de stress. Het is belangrijk dat zij weten dat ik hen en hun omgeving een hoop werk uit handen kan nemen.’

  Emotioneel proces
  Erica legt uit: ‘Ik regel alle afspraken met externe partijen, zorg dat niet-noodzakelijke abonnementen opgezegd worden en onderhoud contacten met allerlei instanties. Alleen het fysieke verhuizen doe ik niet zelf, maar ik zorg er wel voor dat de verhuizer er op tijd is en dat je voldoende dozen hebt om in te pakken.’ Een verhuizing is niet alleen een fysiek proces, maar ook een emotioneel proces. Erica: ‘Nadat je bijna je hele leven op één plek hebt gewoond, laat je een stuk van je verleden achter: de plek waar je aan was gehecht. Je moet beslissen welke spullen je meeneemt en van welke spullen je afscheid neemt. Omdat dit lastig kan zijn, kan ik ook helpen bij het inpakken. Dat doe ik door goed naar het verhaal van mensen te luisteren. Ook kijken we naar de nieuwe woning: voor welke spullen is ruimte en voor welke spullen niet? Op die manier kunnen mensen makkelijker een keuze maken.’

  Ontzorgen
  Het zijn voornamelijk senioren die Erica helpt bij het verhuizen. ‘Het komt veel voor dat de kinderen, ­mantelzorgers of andere mensen uit de omgeving wel willen helpen, maar toch te weinig tijd hiervoor hebben of ver weg wonen. Doordat zij mij kunnen inschakelen, heeft iedereen meer rust.’ Maar ook mensen die door een drukke baan geen zin of tijd hebben om hun verhuizing te regelen, kunnen terecht bij Erica. ‘Voor iedereen neem ik de tijd en aandacht om de verhuizing tot in detail te regelen. Terwijl ik me inspan, kun jij ontspannen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply