Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Van je migraine af met osteopathie
    Rate this post

    Als je chronische hoofdpijn of migraine hebt, ben je bepaald niet de enige. Zo’n 20 procent van de Nederlanders (1 op de 5), heeft minstens een dag in de week last van hoofdpijn. De hoofdpijn is soms zó erg, dat die een negatieve invloed heeft op het dagelijks functioneren. Voorbeelden daarvan zijn vermoeidheid, een lager concentratievermogen of stemmingswisselingen. Heb je al langere tijd last van hoofdpijn en kom je er maar niet vanaf? Je hoeft je er niet bij neer te leggen. Laat je van je klachten afhelpen met osteopathie!

    Een osteopaat is opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van klachten. Zo kan de oorzaak van ­nekklachten bijvoorbeeld liggen in een te hoge spanning van de ­schedel, wervelkolom, of zelfs in een slecht werkende darm. Een osteopaat onderzoekt dan ook altijd de verschillende bewegingssystemen van het lichaam en gaat daar aan het werk waar hij de oorzaak aantreft. Hij spoort de belemmerde weefsels op en herstelt met gerichte handgrepen de oorspronkelijke beweeglijkheid en daarmee de natuurlijke balans. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam doet de rest.

    Osteopathie bij migraine
    Ook bij migraine kan osteopathie helpen. Waar een osteopaat dan naar kijkt, is of er ergens in het lijf een bewegingsverlies is waardoor er klachten van migraine kunnen ontstaan. Het feit dat het zenuwstelsel en de doorbloeding een rol speelt bij het ontstaan van migraine, wil niet zeggen dat de oorzaak ook per se in deze structuren ligt. Integendeel: de vraag die gesteld moet worden, is veel meer waardoor delen van het zenuwstelsel, bijvoorbeeld bepaalde hersenzenuwen, geprikkeld worden en waardoor er een verandering van de doorbloeding van de hersenen plaatsvindt op bepaalde momenten.

    Triggers
    Mogelijke ’triggers’ of veroorzakers van migraine kunnen zijn: spanningen van de schedelbotten, bewegingsvermindering ter hoogte van de nek, wervelkolom of ribben, maar ook bewegingsverlies van interne organen, waardoor hun functie zou kunnen verminderen. Zeker het hormonale systeem bij vrouwen kan een grote rol spelen bij het ontstaan van migraine. De invloed van menstruatie op dergelijke klachten speelt vaak een grote rol. Maar ook bijvoorbeeld uitscheidingsorganen als de nieren of ook het spijsverteringssysteem kunnen bepalend zijn bij het ontstaan of blijven bestaan van migraine.

    De meeste verzekeraars vergoeden osteopathie (deels). Deze vergoedingen gaan niet ten koste van het eigen risico.
    Wil je ontdekken wat osteopathie voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply