Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Migraine en massage
  Rate this post

  Veel mensen lijden aan migraine. De klachten zijn enorm heftig en ­belemmeren het dagelijks ­functioneren aanzienlijk.

  In de afgelopen tijd heb ik veel nieuwe klanten gehad die last hadden van migraine. Om die klanten te kunnen helpen, maak ik gebruik van drie massagetechnieken.
  Bij acupressuurmassage werk ik met de twaalf belangrijkste energiebanen, zoals die zijn omschreven in de Chinese geneeskunde. Ik werk op de acupunctuur punten en op het gebied eromheem: het bindweefsel. Bij migraine is de galblaasenergiebaan verstoord. Deze energiebaan loopt van je voet tot aan je hoofd. Door de blokkades op te sporen en te behandelen, kan ik deze energiebaan vrijmaken.
  Het bindweefsel behandel ik onder andere door cupping. De cups zijn van plastic of van glas en pompen je huid omhoog, waardoor een bolletje verschijnt. Deze plek raakt dan extra doorbloed en laat je spieren dan wat meer ontspannen. Ik masseer met de cups, maar je kan een cup ook op één plek laten zitten.
  Tijdens deze massage kom ik ook andere punten tegen, waaronder de verdikkingen op de spier. Deze punten maken je spieren korter, en dat kan weer klachten opleveren. Die punten worden ’triggerpoints’ genoemd. Deze komen vaak overeen met acupressuurpunten, maar de behandelwijze is anders. Door 6 à 8 keer op deze punten te strijken, zorg ik ervoor dat de spier wat meer ontspannen raakt. Ook hier gebruik ik cupping bij.
  Door deze technieken toe te passen, kan ik in de meeste gevallen de migraine verminderen of geheel laten verdwijnen. De meeste cliënten met migraine komen 2 keer per maand of 1 keer in de 3 weken, in de meeste ­gevallen voor ­onderhoud. Ben je nieuwsgierig ­geworden? Neem dan contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply