Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Bij mij is iedereen gelijk’
  Rate this post

  Kledingliefhebber Ilse Honkoop (40) droomde er al tijden van. In augustus 2016 was het eindelijk zover: ze opende haar eigen winkel net buiten het centrum van Hoofddorp. Loop eens binnen en dompel je onder in allerlei stijlvolle modemerken (zoals SET, Dante6, by Malene Birger, Drykorn, Closed, Ba&sh) en accessoires!

  Slapeloze nachten
  ‘Ik ben jarenlang salesmanager geweest van verschillende labels in het hoogsegment en deed de verkoop aan de winkel. Toen ik graag wat anders wilde, heb ik 8 maanden gewerkt aan een businessplan. Dit kon mede door de steun van mijn gezin. Mijn droom begon steeds meer vorm te krijgen: ik heb een logo laten ontwerpen én vond een ideaal pand. Hoewel ik er slapeloze nachten van heb gehad, wist ik dat er geen weg terug meer was. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad.’

  Geen meisje-meisje-winkel
  ‘De stijl die in mijn winkel hangt, is stoer en stijlvol, maar niet ‘meisje-meisje’. Denk aan een goede jeans gecombineerd met een mooie blazer en stoere gympen. Dat is ook wat ik zelf graag draag. Maar ook als je op zoek bent naar een elegante blouse of een mooie jurk. De stoffen zijn luxe en van hoge kwaliteit. Alles valt mooi om je lichaam. Ik denk altijd met klanten mee. Ik vraag hun voor welke gelegenheid zei iets zoeken en te verrassen met combinaties waar zij zelf niet aan hebben gedacht. Fantastisch om hen de spiegel in te laten kijken en hen de beste versie van zichzelf te laten zien.’

  Nooit meer miskopen
  ‘Mode is mijn allergrootste passie. Ik ben er dag en nacht mee bezig. Mijn inspiratie haal ik overal en nergens vandaan: het straatbeeld, Pinterest, de glossy’s. Tijdens het inkopen van de kleding let ik erop dat de kwaliteit van de kleding goed is, maar ook op de pasvorm. Want behalve dat de kleding mooi moet zijn, is het ook belangrijk dat je er lekker in kunt bewegen. We zijn het stadium van de miskopen inmiddels wel voorbij. Twijfelt iemand bijvoorbeeld tussen twee verschillende jeansmaten, dan vraag ik altijd welke het lekkerst zit. Zonde als het in je kast blijft liggen.’

  Iedereen is gelijk
  ‘Vanuit mijn vorige werk weet ik hoe klanten soms worden benaderd bij merken uit het hogere segment: hautain en afstandelijk. Verschrikkelijk! Sowieso kun je niet aan de buitenkant zien hoe groot iemands portemonnee is. Daarnaast moet dat natuurlijk ook niet bepalen hoe iemand wordt benaderd. Bij mij is iedereen gelijk! Of je nou shopt tussen de nieuwe collectie of alleen een topje kiest dat met 70% is afgeprijsd: iedereen krijgt bij mij evenveel aandacht en advies. En als je na 2 uur allerlei kleding past en besluit niets te kopen, dan is dat natuurlijk ook prima. Volgende keer zit er misschien wél wat voor je bij!’

  Wijntje erbij
  ‘Wat ik het meest geweldige aan mijn werk vind? Het contact met de klant; de mooie en bijzondere gesprekken. Met veel klanten is er al een speciale band. Vaak hoor ik dat de sfeer hier zo prettig is. Er staan bloemen op de bar en de koffie staat klaar. Midden in de winkel staat een grote bar. In het weekend schenken we dan een wijntje. Ideaal: kunnen de mannen aan de bar wat drinken en lekker ouwehoeren, ondertussen worden de vrouwen mooi aangekleed.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply