Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Mijn advies: leer beter voor jezelf te zorgen’
  Rate this post

  Heb jij een eetprobleem of denk je dat je er een hebt? Zet dan de stap om er iets aan te doen. Bij Co-eur krijg je de kans om een gezonder leven te gaan leiden. Pak die kans met beide handen aan!

  Het ervaringsverhaal van Mieke (49 jaar): ‘Ik heb aanleg om zwaar te worden. Toen ik gestopt was met roken, kwam ik kilo’s aan. Toen ik ook nog eens hielspoor kreeg, kon ik niet meer voldoende bewegen en kwam ik nog meer aan. Als alleenstaande moeder valt het niet altijd mee om alle ballen tegelijkertijd omhoog te houden. Dat zorgt weleens voor stress en frustratie. Die at ik vaak weg. Hierdoor is mijn gewicht de afgelopen zeven jaar enorm toegenomen.’

  Gecombineerde aanpak
  ‘Het lukte me niet om zelf het tij te keren. Ik heb weleens de hulp van een diëtiste ingeschakeld, maar dat zette geen zoden aan de dijk. Mijn voedingspatroon was namelijk niet eens zo verkeerd. Alleen tussendoor dook ik de voorraadkast in en at ik alles wat niet goed voor me was. Eind vorig jaar bereikte ik een dieptepunt: ik woog 130 kilo, had een hoge bloeddruk, mijn cholesterol was te hoog, ik was kortademig, lusteloos en ging richting diabetes. Een kennis attendeerde me op Co-eur. Hij had daar zelf een traject doorlopen en was er enthousiast over. Ik wist meteen dat dit voor mij zou kunnen werken, omdat de behandeling onder begeleiding van een arts, verpleegkundige, psycholoog, diëtiste én fysiotherapeut was. Ik had zelf ook het idee dat het probleem vooral in mijn hoofd zat en dat ik die gecombineerde aanpak nodig had.’

  Maatje
  ‘Op 2 januari dit jaar ben ik bij Co-eur gestart. Tijdens allerlei onderzoeken werd ik binnenstebuiten gekeerd. Ik heb diverse psychologische tests, een intakegesprek met psychologen, een gewichtsmeting en een bloedanalyse ondergaan. Daardoor werd snel duidelijk dat ik een eetstoornis heb. Nu kon het traject naar een nieuw leven beginnen. Wat ik vooral heel prettig vond tijdens mijn behandeltraject bij Co-eur waren de gesprekken met lotgenoten. Als ervaringsdeskundigen weten zij ook hoe het voelt om overgewicht te hebben en snappen ze waar je mee worstelt. Aan het eind van het traject maak je een terugvalpreventieplan en vraag je iemand je coach te worden. Bij mij is dat iemand met wie ik het hele traject doorlopen heb, van informatieavond tot en met de laatste dag. Zij is echt een maatje geworden. Als het soms misgaat, stuur ik haar een appje of bellen we even en helpt ze me er doorheen. En op dezelfde manier ben ik ook haar tot steun.’

  Barsten van de energie
  ‘Mensen vragen me wel eens: ben je aan de lijn? Dat is het niet. Ik heb mijn levensstijl veranderd. Dat gaat niet vanzelf, daar moet je zelf aan blijven werken. Als ik nu het gevoel heb dat ik naar eten wil grijpen, zoek ik afleiding in iets anders dan eten. Want ik weet dat die neiging om te gaan snaaien ook weer overgaat. Inmiddels ben ik 37 kilo lichter en barst ik van de energie. Mijn kinderen zijn supertrots op me. Ze hadden niet gedacht dat het me dit keer werkelijk zou lukken. We ondernemen veel meer samen; ze herkennen hun nieuwe moeder amper. Ik herken mezelf wel, van lang geleden. Het is geweldig om me weer zo te voelen.’

  Blijvend afvallen
  Heb je een eetprobleem en eventueel gewichtsproblemen (geen ondergewicht)? Lijd je onder lichamelijke en/of psychische klachten? Deed je vaak een dieetpoging, maar zonder blijvend resultaat? Ben je gemotiveerd om je probleem serieus aan te pakken, dan ben je hartelijk welkom bij Co-eur. De behandeling start altijd met een intake die ongeveer vier uur duurt. Tijdens de intake wordt onder andere bepaald of er sprake is van een eetstoornis en/of andere psychische klachten. Na de intake stellen de professionals samen met jou een behandelplan op. In de meeste gevallen duurt de behandeling zes tot acht maanden. In deze periode ga je meerdere keren per week naar de behandellocatie. Co-eur biedt een multidisciplinaire behandeling. Dit houdt in dat de behandeling uit verschillende onderdelen bestaat: psychologie, voeding, bewegen en somatiek (lichamelijke controle bij arts en verpleegkundige).

  Gratis kennismaken
  Tijdens de gratis informatieavonden van Co-eur ontdek je wat Co-eur voor je kan betekenen bij het aanpakken van je eetprobleem. Meld je aan op co-eur.com of bel 088-2778829.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply