Rate this post
 • ‘Mijn energie weer op niveau na chemotherapie’
  Rate this post

  Alhoewel ik altijd een sporter ben geweest, was na de diagnose ‘kanker’ sporten niet het eerste waar ik aan dacht. Ik voelde me versuft: mijn spieren waren door de behandeling erg zwak geworden en na het oplopen van een trap moest ik een kwartier uitpuffen en uitrusten. Er waren dagen dat ik me zo slap als een vaatdoek voelde. Mijn lichamelijke conditie was dus flink aangetast.

  Ook was ik mentaal niet mezelf. Ook al was het een opluchting dat mijn behandelingen klaar waren: ik bleef me gestrest, somber en angstig voelen. Door dit alles had ik weinig energie om dingen te ondernemen. Ook vond ik het spannend om mijn lichaam te belasten.

  Op aanraden van mijn arts en mijn fysiotherapeut besloot ik toch het bewegen op te pakken. Want hoewel ik vermoeid was, kon ik volgens hen door middel van bewegen mijn hartfunctie verbeteren en zouden mijn conditie en spierkracht ook beter worden. Hiermee zou ik op den duur weer gemakkelijker activiteiten kunnen ondernemen. Ook wezen zij mij op de psychische voordelen van bewegen. Door weer te sporten, zou ik meer zelfvertrouwen kunnen krijgen en zouden mijn stress en somberheid ook afnemen. Mijn fysiotherapeut moedigde me aan: hiermee zou ik wat intensiever kunnen werken aan mijn kracht en conditie. Ik moest het natuurlijk wel rustig oppakken. Ik koos voor fitness bij Family Sports.

  Ik heb mijn persoonlijke situatie voorgelegd aan Ted, de eigenaar. Ik begon rustig met één keer per week. Ted helpt me goed bij de oefeningen: hij geeft persoonlijke aanwijzingen om ze beter uit te voeren. Ik had er plezier in en kreeg weer mijn conditie terug. Ook is het heel gezellig met de anderen die ik heb leren kennen. Inmiddels sport ik er nog steeds, twee keer in de week een uurtje op het moment dat het mij uitkomt. En het resultaat mag er wezen: ik voel me een stuk fitter, sterker én vrolijker!

  Jeanette (37 jaar)

  Uitgebreid sportaanbod
  Bij Family Sports kan iedereen vanaf 16 jaar terecht voor een uitgebreid sportaanbod. Er zijn groepslessen FamilyShape, Zumba, Spinning, Pilates, Yoga en FamilyBoxing. Voor senioren zijn er aangepaste sportlessen. Als je individuele aandacht en advies tijdens het sporten prettig vindt, dan is personal training iets voor jou. Je kunt de training alleen volgen of met meerdere personen tot maximaal zes. Er wordt speciaal voor jou een persoonlijk schema samengesteld, afhankelijk van jouw doelen, bijvoorbeeld als je wilt afvallen of aankomen. Ook voor sportspecifieke doelen, zoals voetbal, tennis en golf of gewoon voor de lol met je vrienden, familie of collega’s is deze vorm van personal training heel geschikt. Ga langs voor een proefles en ervaar de gezellige sfeer en de sportieve mogelijkheiden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply