Rate this post
 • ‘Mijn gebit is weer één geheel geworden’
  Rate this post

  Ik ben ooit een kies kwijtgeraakt. Die was op de een of andere manier afgebroken, zodat er een gat was ontstaan. Zo’n twee jaar geleden dacht ik: ‘Nu wil ik wel weer ‘ns een keer een compleet gebit.’ Daarvoor ben ik langsgegaan bij Dentalmind, waar ik ook al sinds de start van de praktijk voor mijn halfjaarlijkse controle en mondhygiëne heenga.

  Ze kennen me goed bij de praktijk. Ik weet wat ik wil en dan ga ik ervoor, en ik onderga gewoon de behandelingen. Toen ik dan ook zei dat ik dat gat in mijn gebit wilde laten opvullen, zei Zia: ‘Nou, dan gaan we dat doen, Piet!’. Er zat nog wel een verstandskies in de weg; dat was op foto’s te zien. Die heb ik eerst laten weghalen. En toen heb ik een implantaat laten plaatsen. Geen probleem: ik vertrouw helemaal op de deskundigheid van Zia. Hij werkt bloedserieus.

  Ik stelde tijdens de behandeling geregeld vragen over het hoe en wat, en die kon hij duidelijk beantwoorden. Eerst werd er een titanium schroef bij mij geplaatst. Na een paar maanden was die gehecht aan het kaakbeen, en zette Zia er een Cerec-kies op en heeft hij die vastgeschroefd. Daarmee had ik weer de kies terug die ik had verloren, en mijn gebit is na de behandeling weer één geheel geworden. Perfect! En mijn verzekering heeft alles keurig betaald.

  Ook heb ik al mijn oude amalgaamvullingen laten vervangen door Cerec-kronen. Zulke vullingen beginnen op een gegeven moment los te raken, en daarvoor is er een mooie oplossing. Met een Cerec-apparaat kun je in één afspraak een inlay laten plaatsen. Eerst werden er foto’s van mijn gebit gemaakt, en op basis van een digitale scan maakt het Cerec-apparaat een kroon. Die wordt precies op maat gefreesd uit een blokje. De kroon past dan ook precies in het gat in mijn gebit. Het ziet er nu prima uit en ik ben er zó blij mee, dat ik mijn vrouw er ook mee besmet.

  Ik ben hartstikke enthousiast over de praktijk, en heb er ook een keer een doos stroopwafels naartoe gebracht, gewoon om ze te bedanken!

  – Piet Lelieveld (64 jaar) uit Zoetermeer –

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply