Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Mijn jeugdherinneringen vereeuwigd’
  Rate this post

  Toen ik een jaar of 6 was, kreeg ik van mijn opa en oma een zilveren naamarmbandje. Ik weet nog hoe blij ik was en ik droeg het met trots. In mijn puberteit vond ik het wat tuttig worden en stopte ik het in een doosje. In de brugklas kreeg ik een mooie ring met een groene jadesteen van diezelfde opa en oma. En rond mijn 16e ontwierp ik zelf een ring, die ik liet maken bij Kees de goudsmid. Inmiddels ben ik 54 jaar, het leven is veranderd en mijn jeugdsieraden pas ik allang niet meer. Wel heb ik er mooie herinneringen aan en ze verdienen het om niet langer in een doosje te liggen, maar weer gedragen te worden.

  Ik zette een oproepje op het prikbord van de wijk waarin ik woon in Utrecht en al snel kreeg ik als tip goudsmid Spoenk. Die naam sprak me als creatief persoon en fan van Pippi Langkous direct aan. Ik appte foto’s van mijn sieraden naar Jacqueline en al snel bezocht ik haar mooie atelier. We hadden een prettig gesprek, waarin ik in alle rust mijn wensen en ideeën met haar doornam. Ik wilde niet zomaar een verlenging van mijn naamarmbandje, maar iets bijzonders en had voor de zekerheid ook de twee ringen meegenomen. Maar hoe combineer je drie totaal verschillende sieraden tot één nieuw sieraad?

  Gelukkig dacht Jacqueline op een laagdrempelige en professionele manier mee over alle mogelijkheden voor het nieuwe ontwerp. Ze bracht me op het idee hoe de twee ringen te verwerken in de armband. Erg prettig! Op deze manier had ik het gevoel dat het nieuwe sieraad bij mij past en dat Jacqueline achter het ontwerp staat en er haar creativiteit in kwijt kon.

  Jacqueline stelde voor de jadesteen los te halen van de ring, deze aan mijn naamarmband te bevestigen en het restant van de ring om te vormen tot verlengstuk van de armband. Dat had ik zelf nooit bedacht. Vervolgens heeft Jacqueline mijn andere ring omgevormd en aan de andere kant van mijn armband bevestigd. Het naamplaatje is duidelijk gedragen en zit vol krasjes, maar Jacqueline heeft het bewust niet schoongevijld. Dit onbewerkte materiaal staat symbool voor mijn leven vol ervaringen en herinneringen.

  Ik draag mijn armband dagelijks en ben er zo blij mee. Het past helemaal bij mij en het voelt goed deze sieraden dicht bij me te hebben. Bovendien heeft Jacqueline mijn verwachtingen meer dan waargemaakt: ik ben haar dankbaar!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply