Rate this post
 • ‘Mijn kind is onuitstaanbaar’
  Rate this post

  ‘Mijn zoon van 7 jaar had regelmatig enorme woedeaanvallen; zó erg, dat ik niet meer wist wat ik ermee aan moest. Als hij zo flipte, dan was hij niet voor rede vatbaar. Alles wat ik zei en deed maakte het alleen maar erger. Ik was ten einde raad. Ik snapte niet waarom hij zo deed. Normaal gesproken is het juist zo’n lieve en zachtaardige jongen.’

  ‘De begeleiding van ‘Ik ben een regenboog’ heeft ons veel geholpen. Ik begrijp nu waarom mijn zoon soms zo flipt. Hij is hoogsensitief en door alle indrukken die hij binnenkrijgt, raakt hij overprikkeld. Dat voelt heel onprettig voor mijn zoon en daarom explodeert hij dan. Ik heb geleerd hoe ik hem kan helpen om deze overprikkeling kwijt te raken. Te ontladen, zeg maar. En mijn zoon heeft oefeningen gekregen die hij zelf kan doen. Het is nu zoveel fijner in huis. Soms heeft hij nog wel een woedeaanval, alleen begrijpen we nu hoe het komt en kan ik mijn zoon erbij helpen. Dat geeft zoveel rust. En mijn zoon zit veel beter in zijn vel.’

  Zomaar een voorbeeld uit mijn praktijk. Een overprikkeld kind dat via woede-uitbarstingen om hulp vraagt. Ouders die het even niet meer weten.

  Een steuntje in de rug nodig?
  Is jouw kind hoogsensitief? Ben je ten einde raad? Wil je weten hoe je jouw kind goed kunt helpen? Ik geef jou en jouw kind graag een steuntje in de rug.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply