Rate this post
 • ‘Mijn kracht t’ rug’
  Rate this post

  Pijnklachten kunnen heel uiteenlopend zijn. Dat ervoer ook Annemiek (36). Iedere zaterdagochtend was het vaste prik: Annemiek nam vroeg in de ochtend een duik in het plaatselijke zwembad. Zo maakte ze haar spieren los en haar hoofd leeg. Tot ze een van deze vaste zaterdagen veel eerder het bad uit ging dan ze normaal deed, omdat het niet meer vol te houden was…

  ‘Tijdens het zwemmen begon het langzaam op te komen: een pijnscheut in mijn linkerzij. ‘Flankpijn’. Maar het bleef niet bij één pijnscheut, of bij twee. Bij de meeste bewegingen in het water merkte ik dat er iets niet goed zat. Ik zwom naar de kant en ging even zitten. Wat was er aan de hand?’

  ‘Toen ik weer thuis was, trok de pijn niet weg. Ik bleef last houden van mijn zij. Een stekend, zeurend gevoel net onder mijn ribben. Meestal was het best te verdragen, maar toch bleef ik er dagelijks last van houden. Het leek alsof iedere beweging die ik maakte de pijn opnieuw activeerde. Iets oppakken, ‘s nachts draaien tot simpelweg op mijn bureaustoel zitten: in alles wat ik deed bleef de pijn de boventoon voeren. Het is gek: pas wanneer je zo’n klacht ervaart, merk je pas hoeveel je in beweging bent. Van zwemmen kwam zo ook niets meer. Ik bleef voorlopig langs de kant staan.’

  ‘Dat was nog maar één kant van het verhaal. Kort nadat de pijn was opgekomen, kreeg ik extra last van een huidaandoening: eczeem. Mijn huid was op plekken rood en schilferig en begon flink te jeuken. Een zalfje kalmeerde de huid, maar het eczeem kwam steeds weer terug. Het was voor mij reden om verder te gaan zoeken. Zo kwam ik bij Wemeltje terecht. Ze gaf aan dat het belangrijk is voor deze klachten de oorzaak te zoeken. En dat deze oorzaak voor beide klachten nog weleens hetzelfde zou kunnen zijn.’

  ‘Bij combi-klachten zoals flankpijn en eczeem staat vaak mede je elfde borstwervel geblokkeerd. Dat vertelde Wemeltje mij tijdens de behandeling. Om hier grip op te krijgen, kun je het beste je spijsvertering ondersteunen zoals meer aandacht te besteden aan je darmflora en daarbij de functie van je nieren. Daarbij krampt je wervelkolom rond je taille minder en krijg je meer grip op je buikspieren.’

  ‘De behandeling verliep goed. We zijn voorzichtig aan de slag gegaan en hebben zowel gekeken naar de stand van mijn wervels als mijn voeding met daarbij de darmflora. Dit ging op een heel prettige en duidelijke manier. Wemeltje wist mij goed te begeleiden en hiermee kreeg ik ook het vertrouwen dat het goed mogelijk was de klachten weer te herstellen. Het resultaat is precies wat ik hoopte. Ik kan weer vrij bewegen en iedere zaterdag mijn duik in het zwembad nemen. Bovendien heb ik sindsdien geen eczeem meer gezien. Mocht de pijn toch weer optreden, dan weet ik nu ook wat ik moet doen. Maar voorlopig is daar geen sprake meer van. Want de kracht in mijn rug is terug.’

  Welke klachten hangen samen met eczeem en flankpijn?
  Bij combi-klachten als eczeem en flankpijn is voornamelijk je darmflora in onbalans. Rond de wervels ter hoogte van je taille ontstaat er aan één zijde extra spierspanning die, via een zenuwblokkade, flankpijn kan veroorzaken. Naast je voedingspatroon wordt mede de functie van je darmen verbeterd door je darmmeridianen in balans te brengen. Dit gebeurt onder andere met elektro-acupunctuur gecombineerd met een unieke samenstelling van homeopathie. Met als resultaat dat je ter hoogte van je taille meer kracht voelt in je wervelkolom en je je buikspieren beter kunt aanspannen.

  Wat houdt het behandelingstraject in?
  Het behandeltraject bestaat uit de oriëntatiefase, herstelfase en eindfase. Tijdens de oriëntatiefase krijg je een intakegesprek en wordt de diagnose gesteld, en onderga je een paar behandelingen. Tijdens de herstelfase onderga je de meeste behandelingen en in de eindfase is er ruimte om je lichaam conditioneel goed op peil te krijgen, en wordt het aantal behandelingen afgebouwd.

  Wemeltje is lid van de beroepsverenigingen VBAG en het CAT-Complementaire Kwaliteitstherapeuten en de overkoepelende organisatie RBCZ. Haar behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply