Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Mijn strijd met Rosanne: door dik en dun’
  Rate this post

  In deze rubriek ‘Mijn nieuwe levensstijl’ laten we een vrouw aan het woord die met behulp van Vitaliteitscoach ‘Rosanne’ is afgevallen.

  ‘Ik was altijd al een beetje stevig, maar ‘dik’ wilde ik mezelf niet noemen. Geen ontkenning of iets dergelijks; ik had gewoon nog een beetje babyvet. Ik ging, toen ik 17 was, op kamers: ik fietste niet meer naar school, at ongezond en sporten? Hoezo? De kilo’s vlogen eraan. Ik ben nooit een weegschaalmeisje geweest. Bijhouden deed ik niet. Toch zie je het als je dikker wordt. Ik vond het geen probleem, tot 2013.
  Op de bruiloft van mijn zus zag ik mezelf voor het eerst in jaren weer echt. Wie was dat varken op de foto? Ik. Ik had een enorm hoofd gekregen, kolossaal te noemen. Dit was niet wie ik hoor te zijn. Vic hoort niet dik.
  Rosanne is een heldin. Ik kende haar al uit het dorp: ze heeft bij mijn neef en broer in de klas gezeten. Toen ze net weer begon, na haar reis door Azië, zag ik op Facebook haar motiverende teksten. Ik dacht ‘Tjakka! Aan de slag!’ Zo gezegd, zo gedaan. Ik trainde en trainde en trainde. En helaas dames: dat is niet genoeg. Ik raakte heel veel kwijt hoor, zo’n 20 kilo, maar wil je echt gezond worden én echt slank, dan moet je er toch aan geloven: minder eten. Rosanne steunde me door dik en dun.
  In totaal ben ik ruim 50 kilo afgevallen. Was het me zonder Rosanne gelukt? Ik denk het niet. Hoewel het echt een kwestie van wilskracht is, die je vanuit jezelf moet oproepen en die iedereen heeft, is Rosanne de steunpilaar die je even een zetje teruggeeft als je dreigt om te vallen. Ze is meer dan een stok achter de deur. Ze wordt jouw vriendin in het proces: samen ga je de strijd aan en opgeven? Dat is geen optie.’

  Iedereen komt wel een moment in zijn leven tegen waarop die wel een duwtje in de rug kan gebruiken. De coach helpt jou bij het begeleiden om je doelen te verwezenlijken en meer uit je leven te halen. Kom in verbinding met je eigen kracht, en vanuit jouw innerlijke kompas en diepere verlangens realiseren we jouw persoonlijke doelen op het gebied van vitaliteit en gezondheid.

  Coaching is voor iedereen geschikt, ook voor jou.
  Wil je afvallen?
  Wil je meer bewegen, maar je weet niet waar en hoe je moet beginnen?
  Wil je een gezondere lifestyle?
  Voel je je vaak moe en wil je je vitaliteit vergroten?
  Wil je het gevoel van bruisende energie terugkrijgen?
  Heb je goede voornemens, maar val je terug in oude patronen?
  Heb je het altijd druk en wil je beter kunnen omgaan met stress?

  Neem dan contact op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply