Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Mijn wenkbrauwen zijn nooit meer goed teruggekomen’
  Rate this post

  Drie jaar geleden werd ik geconfronteerd met borstkanker. Het zit helemaal niet in mijn familie of zo, dus ik maakte me ook helemaal niet druk toen ik voor het eerst een oproep kreeg voor ‘de borstenbus’ die bij ons in het dorp stond. Ik heb zelfs even getwijfeld of ik wel zou gaan. Borstkanker; dat zou mij niet overkomen.

  Ik ben nog altijd zó blij dat ik wél ben gegaan. Anders was het misschien wel heel anders afgelopen met me. Nu waren ze er mooi op tijd bij. Er kon borstsparend geopereerd worden en daarna volgde nog chemotherapie. Die kuren waren heftig en ook van de bijwerkingen heb ik best last gehad. De meest zichtbare bijwerking was natuurlijk de haaruitval. De eerste keer dat ik mezelf met een kaal hoofd zag, vond ik vreselijk. Gelukkig had ik een goede pruik die erg op mijn eigen kapsel leek. Bijna niemand die het zag. Ook mijn wimpers en wenkbrauwen en wenkbrauwen begonnen uit te vallen en voor het eerst in mijn leven was ik ’s morgens druk in de weer met eyeliner en wenkbrauwpotlood.

  Na de chemo begon eerst mijn hoofdhaar weer te groeien. Mijn wimpers zijn ook weer volledig terug- gekomen en zijn zelfs langer en voller dan voorheen! Maar mijn wenkbrauwen herkende ik niet terug. Ik had altijd mooie donkere en volle wenkbrauwen, en dat zag er toch heel wat beter uit dan de kleurloze donshaartjes die er nu boven mijn ogen groeiden. De eerst tijd kleurde ik het bij met een wenkbrauwpotlood, maar toen er na een halfjaar nog niets veranderd was, heb ik voor permanente make-up (PMU) gekozen.

  Dat heb ik door Deya van Byderma Beautycenter laten doen. Ik had ergens gelezen dat zij een goede PMU-expert is en daar is inderdaad geen woord van gelogen. Deya heeft me heel goed geadviseerd over de vorm en de kleur van mijn wenkbrauwen. Ze heeft een prachtig stukje werk geleverd. Je moet echt heel goed kijken om te zien dat de gepigmenteerde haartjes niet echt zijn. Als ik nu in de spiegel kijk, herken ik mezelf weer.

  Ank

  Family business
  Schoonheidssalon Byderma Beauty­center wordt gerund door moeder Desi en haar twee dochters Tanita en Deya. Moeder Desi, huid­therapeute en schoonheidsspecialiste met meer dan 25 jaar ervaring, is trots: ‘Ik heb het familiebedrijf waar ik zo op hoopte, en we vullen elkaar perfect aan!’

  Naast ­permanente make-up kun je bij Byderma Beautycenter ook terecht voor:
  • DIV gezichtsbehandelingen
  • DIV bodybehandelingen
  • manicure en pedicure
  • wimperextensions en -lift
  • (permanent) ontharen
  Byderma Beautycenter werkt met de producten van Sothys en Dermalogica.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply