Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mind full of mindful?
  Rate this post

  Je weet niet meer waar je je autosleutels ook alweer hebt gelaten (waarschijnlijk in de koelkast). Terwijl je met je buurvrouw aan het kletsen bent, dwalen je gedachten af naar wat er allemaal nog op je to-do-list staat (zoals die enorme afwas). En tijdens het tandenpoetsen concentreer je je niet op je tandenborstel en je tanden, maar op de piekergedachten in je hoofd. Herkenbaar?!

  Op dit soort momenten ben je er met je aandacht even niet bij. Je bent dan niet ‘mindful’. Wat dan wél ‘mindful’ is? Eigenlijk precies het tegenovergestelde: je bent met je aandacht volledig aanwezig in dit moment. Je lichaam en geest zijn op precies dezelfde plek, tegelijkertijd en volledig. En als je echt ‘mindful’ bent, dan heeft je aandacht een bepaalde kwaliteit.
  Tijdens een training mindfulness leer je je automatische piloot uit te schakelen, zodat je meer in het hier en nu komt te leven. Door aandacht- en concentratietraining leer je je automatische gedachten, het piekeren en de gevoelens van onrust en spanning te doorbreken. Ook leer je om vanuit innerlijke vrijheid, rust en wijsheid meer bewuste keuzes te maken en te handelen. Dit zal je leven meer plezier en meer inhoud geven.
  Daarnaast is het doel van de cursus om je psychische en fysieke klachten (als stress en spanning) te verminderen. QiGong bewegingen zijn onderdeel van deze training. Deze Chinese bewegingsvorm zal samen met ademhalings- en visualisatietechnieken de rode draad vormen. Bij Trainingen met LEV kun je deze training volgen door gecertificeerd mindfulness en QiGong trainer Angelique de Koning.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply