Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Minder bijwerkingen bij kanker met acupunctuur’
  Rate this post

  Eén van de vervelende aspecten van kanker is dat de behandelingen ertegen bijkomende klachten kunnen opleveren. Natuurlijk zijn chemotherapie en radiotherapie in een aantal situaties nodig, maar de bijwerkingen kunnen ook heftig zijn. Gelukkig is daar wel wat aan te doen.

  Acupuncturist Erick van de Louw: ‘Als het gaat om het aanpakken van bijwerkingen van chemo- of radiotherapie is er nog veel winst te behalen. Ik heb jaren geleden al ondervonden dat die bijwerkingen positief te beïnvloeden zijn of goed verminderd kunnen worden. Sinds vorig jaar richt ik me bijna volledig op kankerpatiënten. Patiënten die midden in hun behandelingen zitten kan ik helpen door bijwerkingen als misselijkheid, zenuwpijn en vermoeidheid aan te pakken, door de weerstand te verhogen en de doorbloeding te verbeteren. Ook is het met acupunctuur mogelijk om de omstandigheden zo gunstig mogelijk te maken, door te zorgen voor ontspanning, een betere nachtrust en minder angst.’

  Klachten na de behandelingen
  ‘Wanneer de patiënt het traject tegen kanker heeft afgerond, kan die nog lang last hebben van vermoeidheid en ‘vage’ klachten. Veel van die klachten zijn het gevolg van de chemotherapie, maar ook hormoontherapie kan hier een rol in spelen, omdat die overgangsklachten veroorzaakt. Ook kan ze angst hebben voor een terugkeer van de kanker. Met acupunctuur kan ik de patiënt verder ondersteunen, zodat de kwaliteit van het leven verbeterd wordt.’

  Prima combinatie
  ‘Voor het beste effect kun je acupunctuurbehandelingen combineren met de reguliere behandelingen tegen kanker. Deze Chinese geneeswijze hindert de reguliere westerse behandelingen dan ook niet. Ze kunnen naast elkaar ingezet worden, en de positieve effecten van acupunctuur zijn in allerlei studies aangetoond. Samenwerking tussen reguliere zorg en acupunctuur wordt steeds vaker toepepast.’

  Overige toepassingen
  Acupunctuur kan onder andere ook goed ingezet worden bij pijn; zowel chronische pijn als acute pijn, waaronder sportblessures. Ter bestrijding van pijn worden regulier nogal eens pijnstillers gebruikt, waarbij de kans op gewenning bestaat, waardoor de patiënt op langere termijn mogelijk meer medicatie nodig heeft. Met acupunctuur kan ervoor gezorgd worden dat de werkzame bestanddelen beter worden opgenomen, zodat de medicijnen effectiever zijn. Behandeling met acupunctuur kan eventueel ook medicatie vervangen.

  Over Praktijk Erick
  Acupuncturist Erick van de Louw heeft sinds 2006 een praktijk in Vlaardingen en heeft sinds dit jaar ook een vestiging in Deventer. Hij is gecertificeerd in oncologieacupunctuur en ondersteunt dagelijks tientallen mensen in zijn praktijk bij hun ziekte en met hun gezondheid. Mocht je vragen hebben of een afspraak willen maken, neem dan geheel vrijblijvend contact op.

  ‘Had ik dit maar eerder geweten’
  15 maanden na mijn laatste bestraling in verband met borstkanker voelde ik mij nog steeds verschrikkelijk. Extreem vermoeid, volledig uit balans, met allerlei lichamelijke klachten. Op aanraden van een vriendin kwam ik eindelijk bij Erick terecht. Ik was zo verschrikkelijk moe. Dat was echt niet normaal. Daarnaast had ik ook nog dat opgejaagde gevoel in mijn lijf en waren mijn darmen helemaal ontregeld. Ik moest soms 20 x per dag naar het toilet en dan weer dagen niet. Uiteindelijk heb je wel het gevoel dat je in een soort isolement terecht komt. Op een gegeven moment wil je ook geen dingen meer afspreken met mensen, omdat je dan alleen maar bang bent dat je dan weer moet afzeggen. Ja, ik durfde op een gegeven moment zelfs niet meer te gaan slapen, omdat ik nachtmerries had. Na twee acupunctuurbehandelingen had ik al bijna geen hartkloppingen meer en was ik minder paniekerig. Ik denk weleens: had ik dit maar eerder geweten, want het had mij wel een hoop ellende kunnen besparen.

  Ariëlle (46 jaar)

  ‘Beetje bij beetje meer energie’
  Na 2 operaties, 6 chemokuren, 15 bestralingen en heftige fysieke en mentale reacties op hormooninjecties kwam ik – uit balans en oververmoeid – bij Erick terecht. De spanning en pijn in m’n lijf werden minder en ik kreeg beetje bij beetje meer energie. Daarna begon ik me ook mentaal beter te voelen. De storm aan gedachten gingen langzaam liggen en steeds vaker had ik een goede nachtrust. Erick is kundig, empathisch en vriendelijk en neemt de tijd voor je. Ik heb in drie maanden meer bij hem bereikt dan in het jaar ervoor in de reguliere gezondheidszorg.

  Ester (45 jaar)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply