fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Creatieve duizendpoot’

  Wanneer je eind twintig bent een succesvol bedrijf starten: dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar wel voor Sophie Bouwman, eigenaresse van Wonen bij Sophie, dat ze samen met haar zus Nicole runt.

  ‘Ik kom uit een ondernemersfamilie. Mijn ouders hebben 35 jaar jaar geleden meubelcadeauwinkel Schijnwerker opgericht. Ze hadden winkels in Leidschendam, in winkelcentrum Leidsenhage, en in Rijkswijk, in de Bogaard. Ik kreeg het allemaal dus al vroeg mee. Vroeger ging ik met mijn ouders mee op de kar om spullen in te kopen. Wonder boven wonder heb ik nooit voor mijn ouders in de winkel gewerkt, maar ik kwam terecht op het hoofd­kantoor van Riverdale.

  Na een aantal jaren daar gewerkt te hebben, besloot ik uiteindelijk dat ik tóch iets voor mezelf wilde beginnen. Wonen bij Sophie is echt een familiebedrijf geworden. Mijn zus en ik staan samen in de winkel en mijn man helpt met het vervoeren van de meubels naar de klanten. Dit doet hij samen met mijn vader. En mijn moeder komt vaak gezellig op zaterdag even aanwaaien. Dat kan ze dan toch niet laten. Dat is ook waar mijn winkel om bekendstaat: je kunt altijd even gezellig langskomen om een praatje te maken.’

  ‘Zelf ben ik onlangs getrouwd, heb ik een dochtertje van 4 én ben ik onlangs verhuisd. Dat is wel even pittig. Maar ik heb een instelling van: het is zoals het is, en we gaan er het beste van maken! Tijdens de vakanties heb ik wel echt even rust. Dan wordt de winkel draaiende gehouden door mijn moeder en mijn zus.’

  ‘Mijn zus en ik richten de winkel constant anders in. Meerdere keren per jaar ga ik met de verfkwast in de weer om de winkel een totale make-over te geven. Laatst vroeg een klant wie er zo mooi geverfd had. Nou, dat was ik! Vervolgens had ze een hele eetkamerset aangeschaft bij ons, én heb ik op zaterdagochtend mijn kloffie aangetrokken en ben ik bij haar gaan verven. Dat zijn erg leuke dingen! Hieruit blijkt ook dat ik erg creatief ben, en een echte duizendpoot. Ik heb ook niet één specifieke hobby die ik uitoefen. Wat ik wel erg leuk vind, is koken. Vooral op de zaterdag- en zondagavond. Dan heb ik er echt tijd voor. Héérlijk!’ ‘Waar ik erg trots op ben, is dat binnenkort het Bastion servies te koop is in de winkel! Dat wilde ik al heel graag, en bij de laatste beurs heb ik besloten om het te gaan inkopen. Verder ben ik altijd bezig met het uitbreiden van de merken. En ik wil me iets meer richten op cadeauartikelen en kleine meubelen. Mijn winkel is niet zo groot, maar juist knus, dus dat past dan net iets beter dan grote banken en eettafels.’

  Ladies night!
  Hou de Facebookpagina van Wonen bij Sophie in de gaten, want er wordt meerdere keren per jaar een ladies night georganiseerd. Lekker borrelen met hapjes en drankjes. En je krijgt een goodiebag mee!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply