Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Minder piekeren met mindfulness
  Rate this post

  Veel en veel tegelijk: dat is kenmerkend voor hoe we vaak leven. We hebben een drukke baan, een (jong) gezin, een vol sociaal leven, we zijn actief op sociale media (altijd je mobiel binnen handbereik) en soms zijn we ook nog mantelzorger. Door alle druk, door alles wat we willen combineren, zitten we meestal in ons hoofd en zijn we vaak gestresst.

  Een beetje stress is niet erg, maar te veel of te langdurige stress geeft klachten en put ons uit. We kunnen doodmoe zijn of burned-out raken, of somber en depressief worden.
  Mindfulness helpt je om in balans te zijn. Je ervaart hoe het echt met je is: wat je denkt  en hoe je je voelt. Daardoor kun je keuzes  maken die op dat moment goed voor je zijn  in plaats van alsmaar door te hollen.
  Iedereen kan het leren, want Mindfulness trainen werkt net als fitness. Hoe meer je oefent, hoe vaardiger je wordt in het omgaan met alles wat zich voordoet. Je oefent om met een milde, vriendelijke houding open te staan voor elke ervaring, of die nu plezierig is of onplezierig. Je leert hoe je kunt accepteren wat je niet kunt veranderen. Je oefent om anders om te gaan met stress en gepieker.

  Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt de training bij klachten van burn-out. Zie hiervoor de website van mindfulnesstrainer Marianne de Wit. Ook werkgevers geven steeds vaker een vergoeding.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply