Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Minder pijn, meer energie!
  Rate this post

  Hoe gaat het met jou vandaag? Moe? Gespannen? Of ervaar je ergens in je lijf pijn, kramp of ongemak? Veel klachten in je lichaam hangen samen met body-stress, ofwel lichaamsspanning. Hier is iets aan te doen!

  Een stijve rug bij het opstaan, meerdere dagen per week hoofdpijn en een pijnlijke, stijve nek of schouders… Grote kans dat jij last hebt van bodystress. Bodystress kan ontstaan door lichamelijke of emotionele belasting. Lichamelijke overbelasting kan bijvoorbeeld ontstaan door een val of ongeluk of het verkeerd sjouwen van zware voorwerpen. Het kan ook langzaam ontstaan door een verkeerde houding, een belastende sport of zwaar lichamelijk werk. Emotionele overbelasting kan bijvoorbeeld ontstaan bij het ervaren van heftige emoties als boosheid en verdriet. Deze emoties kunnen allerlei redenen hebben, zoals het verliezen van een dierbare of een andere ingrijpende gebeurtenis. Wanneer je fysiek of mentaal over-belast raakt, kan dat leiden tot pijn en spanning in je lichaam. Je spieren gaan zich dan vastzetten: je ervaart bodystress.

  De oplossing!
  Goed, nu weet je hoe bodystress kan ontstaan. Maar nog belangrijker is natuurlijk hoe je er weer vanaf komt! Dat kan door middel van Body Stress Release (BSR). Dit is een gezondheidstechniek waarbij je lichaam gestimuleerd wordt om de vastgezette spierspanning weer los te laten. Aan de hand van tests wordt bekeken waar precies de spanning zit. Er worden, voornamelijk met de duim, impulsen gegeven aan spieren in de vorm van kleine duwtjes, zodat die de spanning loslaten. Op die manier komt het lichaam terug in de toestand zoals het oorspronkelijk bedoeld was. Het lichaam wordt dus als het ware ‘gereset’. Doordat het zelfgenezend vermogen van je lichaam tijdens de behandeling een stimulans krijgt, kan je lichaam weer optimaal functioneren. Tijdens de behandelingen, die gegeven worden terwijl je op een speciale behandeltafel ligt, kun je gewoon je kleren aanhouden. Bonusvoordeel: tijdens de behandelingen kun je heerlijk ontspannen en tot rust komen!

  Weer ruimte in mijn hoofd
  ‘Ik ben in behandeling gegaan voor rugklachten en pijn in mijn maag. Na een aantal behandelingen te hebben gevolgd, zijn de klachten in mijn maag helemaal over. Ook is de pijn mijn onderrug bijna helemaal verdwenen, hier volg ik om de zes weken nog een behandeling voor. Ik heb meer energie en meer ruimte in mijn hoofd. Ik heb weer allerlei dingen opgepakt, zo ben ik met vol enthousiasme een studie aan het volgen. Dat had ik een half jaar geleden dus echt nog niet zien gebeuren! Ik zou BSR echt iedereen aanraden. Zelfs als je helemaal geen klachten hebt kan BSR dienen als een goede onderhoudsbeurt van je lichaam!’

  – Brigitte, 37 jaar

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply