Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Minder pijn met een compressiebeha
  Rate this post

  Als je een operatie aan je borst moet ondergaan, komen er allerlei vragen op: ‘Waar moet ik aan denken?’ ‘Krijg ik het juiste advies?’ en ‘Hoe moet ik kiezen uit de verschillende mogelijkheden?’ De eerste stap op weg naar herstel begint bij een goede compressiebeha.

  Dat het dragen van een juiste compressiebeha noodzakelijk is na een borstingreep, is inmiddels wel bekend. Maar wat valt er over compressiebeha’s te vertellen?

  Hoe werkt een compressiebeha?
  De juiste compressiebeha heeft een naadloos ontwerp. Dit biedt een natuurlijke en optimale compressiedruk en verkleint het risico op postoperatieve complicaties, wat resulteert in een mooier, sneller en minder pijnlijk genezingsproces. Dankzij de verschillende compressie-zones bieden postoperatieve beha’s een optimaal evenwicht tussen compressie en comfort tijdens het gehele genezingsproces.

  Voordelen van een compressiebeha
  Voor het mooiste resultaat is het essentieel om gedurende het genezingsproces een compressiebeha te dragen die voorzien is van een voorsluiting, om de beweging van de huid te ondersteunen en te minimaliseren. De brede onderband zorgt voor een juiste en blijvende positie van de beha.

  Wat je waarschijnlijk nog niet wist…
  Compressietherapie is uiterst belangrijk voor het behalen van een optimaal esthetisch resultaat. Het reduceert het risico op oedeem en biedt de huid de juiste gelijkmatige druk, die de genezing van de wond optimaliseert en hierdoor ook huidplooien voorkomt. Het mooiste resultaat en de beste genezing van het litteken wordt aanzienlijk vergroot door het dragen van het juiste gefabriceerde product.

  De effectiviteit van compressie neemt toe bij veelvuldig gebruik. Het is essentieel om ten minste twee exemplaren van één product te gebruiken, zodat je er één kunt dragen en de andere kunt wassen.

  Compressiebeha versus sportbeha
  Het verschil tussen een compressiebeha en een sportbeha zit vooral in het materiaal, de sluiting en naden.
  • Materiaal. Een compressiebeha is vervaardigd van zachte elastische stof, garen en onderband die uitermate geschikt zijn voor de gevoelige huid. Tevens wordt er geen gebruik gemaakt van labels. De benodigde informatie wordt in de beha geprint om huidirritatie te voorkomen, dit in tegenstelling tot een sportbeha, waar de gevoelige huid en het risico op huidirritatie niet centraal staan.
  • Sluiting. De postoperatieve beha’s zijn voorzien van een voorsluiting zodat, ondanks de bewegingsbeperking na een borstingreep, het mogelijk is om de beha makkelijk aan en uit te trekken. Het meestvoorkomende advies om de elleboog niet hoger dan de schouder te bewegen zal bij een beha met voorsluiting geen probleem zijn. Bij de meeste sportbeha’s is er een achtersluiting of soms helemaal geen sluiting aanwezig. De armbewegingen die bij het aantrekken van deze beha’s gemaakt moeten worden, kunnen veel pijn veroorzaken.
  • Naden. De gebruikte naden op de cups van een sportbeha kunnen drukpunten in de gevoelige huid veroorzaken, wat kan resulteren in huidirritatie. Door het naadloze ontwerp van een postoperatieve beha zal er geen sprake zijn van deze drukpunten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply