Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Minder pijn door optimaal bewegen
  Rate this post

  De eerste zin is een wat uitgebreide zin, maar deze geeft de kern aan van wat Oefentherapie Cesar inhoudt: ‘Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op het opheffen en voorkomen van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte’, bijvoorbeeld kanker.

  Oefentherapie maakt je bewuster van alledaagse handelingen en bewegingen. Tijdens de behandeling leer je te bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren, je verbetert je houding en krijgt een optimale manier van bewegen. De Oefentherapeut Cesar stelt voor jou een individueel behandelprogramma samen.

  Omgaan met de nieuwe situatie
  Ten gevolge van kanker en de reactie op de behandeling kunnen het lichaam en het spiergebruik ‘uit balans’ raken, waardoor mogelijk voor jou ongunstige bewegingsgewoonten ontstaan, bijvoorbeeld te veel spierspanning in de schouderspieren na een borstamputatie. Na de operatie en tijdens de nabehandeling is er veel aandacht voor de gevolgen hiervan. Het is belangrijk om goed met de ‘nieuwe’ situatie van je lichaam te leren omgaan. Door middel van oefeningen word je je bewust van jouw houding en jouw manier van bewegen en wordt hierin verandering gebracht. Daarnaast zijn er oefeningen om de pijn te verminderen, om bepaalde spieren te versterken en om te ontspannen. De Oefentherapeut Cesar leert je de voor jou ongunstige bewegingsgewoonten te herkennen. Je leert deze door oefenen te veranderen en herhaling te voorkomen. Je leert de oefeningen te integreren in het dagelijks leven, op jouw situatie gericht. Ook als de klachten pas na lange tijd ontstaan, kunnen wij veel voor jou betekenen. De eerste stappen in een behandeling zijn een intakegesprek en een onderzoek, waarin je samen met de Oefentherapeut Cesar jouw specifieke problemen in kaart brengt. Daarna wordt een individueel behandelplan samengesteld.

  Verwijzing en vergoeding
  Je kunt door een huisarts of medisch specialist worden doorverwezen. Je kunt ook direct – zonder verwijzing – bij de Oefentherapeut Cesar terecht. Oefentherapie Cesar wordt vergoed door de aanvullende verzekering. Het hangt dus af van je aanvullende verzekering hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Fysiotherapie en Oefentherapie Cesar komen uit dezelfde aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply