Rate this post
 • Minder stress, langer genieten!
  Rate this post

  Het is heel belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Je besteedt aandacht aan gezond eten en gezond leven, waarbij je focus vooral op het lichaam ligt. Je wilt oud worden, maar vooral: gezond oud worden.

  Wist je dat mensen die geregeld mediteren, minder snel verouderen? Dat ze langer scherp van geest blijven? En dat ze minder last hebben van stress – een van de belangrijkste oorzaken van (vroegtijdige) veroudering?
  Mensen die mediteren, scheiden meer dan anderen het hormoon DHEA af. Dit hormoon heeft een belangrijke anti-verouderingsfunctie. Mensen van 45 en ouder die mediteren, blijken meer dan 30% meer DHEA te produceren dan mensen die niet mediteren. DHEA is daarnaast een stressverlager, het sterkt het geheugen, houdt de seksuele functies op peil en helpt bij gewichtsbeheersing.
  Bij langdurige meditatiebeoefening worden tot 80% minder hartproblemen gemeld en 55% minder kanker. Dit alleen al is een goede reden om te beginnen met mediteren! (Bron: Psychosomatic Medicine)

  Mindfulnessmeditatie is een soort mentale conditietraining. Alleen train je niet je spieren, maar je hersens. We zeggen ook wel: je traint je aandachtsspier, een spier die niet fysiek in je lichaam aanwezig is, maar die je aandacht steeds weer terugbrengt naar waar je je aandacht op wilt richten. Je verbetert daarmee je concentratie en laat je minder meeslepen door stress en onprettige ervaringen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply