Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Minder stress, meer genieten!
  Rate this post

  Veel mensen voelen zich gestrest en moe. En dat niet door een tijdelijk drukke periode op het werk, of door gebroken nachten na de geboorte van een kind. Nee, eigenlijk zonder aanwijsbare reden: moe, gestrest en weinig energie.

  Mieke: ‘Ik kwam bij Annegine omdat ik veel stress had in mijn werk. Ik had regelmatig last van hyperventilatie. Ook had ik veel zorgen om mijn vader die oud is en steeds meer aandacht vraagt. Ik ben de enige dochter, en de zorg kwam vooral op mij neer. In de therapie kwam ik tijdens elk gesprek tot een nieuwe ontdekking over mijzelf waar ik weer verder mee kon. Annegine maakte zonder mij te veroordelen duidelijk hoe ik bezig was. Daarbij kreeg ik vanzelf ook helder hoe ik het niet meer wilde, en – erg belangrijk – wat ik wel wilde: meer rust, meer aandacht voor mezelf. Ik leerde om de zorg voor mijn vader te delen, en ik kon ook beter mijn verdriet over zijn ziekte uiten. Op mijn werk heb ik aangekaart waar ik tegenaan liep, waardoor de verhoudingen met mijn collega’s is verbeterd en ik beter zicht heb op wat mijn taken en verantwoordelijkheden zijn.’

  Herken je dit?
  – Je ziet op tegen de dagelijkse dingen; je hebt het idee dat je steeds minder aankunt
  – Je hebt lichamelijke klachten, zoals pijn in de rug of nek, spierpijn, hoofdpijn of duizeligheid
  – Je hebt het gevoel onder druk te staan, je voelt je gestrest en je kunt niet goed meer ontspannen.
  – Je slaapt slecht of onrustig en je ligt te piekeren, je hebt concentratieproblemen, je bent snel geïrriteerd
  Herken je één of meer van bovenstaande symptomen, dan zou het kunnen zijn dat je burn out klachten aan het ontwikkelen bent. Een burn out heb je niet van de één op de andere dag. Daar gaat een lange periode aan vooraf, waarin je wel klachten hebt maar die niet herkent als signalen die je serieus zou moeten nemen.

  Wat kun je doen?
  Wanneer je bovenstaande klachten herkent, is het goed om hulp te zoeken. Bij Psycholoog Montes kun je terecht voor therapie: gesprekken om te kijken hoe het komt dat je zo onder druk bent komen te staan, en hoe het anders kan.
  Bij Psycholoog Montes helpen we regelmatig cliënten die overbelast zijn: studenten die vastlopen met hun studie of stage, mensen die volop in het werkproces zitten maar het niet meer aankunnen, mensen die na een heftige periode de draad niet meer kunnen oppakken.
  Wat kun je verwachten van Psycholoog Montes? Allereerst gaan we uiteraard bekijken wat je klachten zijn en hoe lang ze al duren. We gaan op zoek naar wat voor mens je bent, welke karaktertrekken je helpen of juist in de weg staan. We gaan met de oude gewoonten en gedachten aan het werk om minder stress en meer vrijheid te ervaren en meer te gaan genieten!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply