Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Minder stress, meer ontspanning
  Rate this post

  Door het coronavirus zijn veel gezinnen thuis aan het werk en moeten de ouders, die beiden ook thuiswerken, ook nog eens zorgen voor het schoolwerk van de kinderen.

  Het in quarantaine leven is voor veel mensen een nieuwe ervaring; zeker als het een lange tijd is dat men thuis moet blijven en het werk op een stoel aan de keukentafel moet uitvoeren. Er ontstaan veel stressklachten in deze periode en er zijn ook veel nek-, schouder- en rugklachten. Veel mensen hebben ook last van slapeloosheid en vermoeidheid.

  Het zijn lange, intensieve dagen voor iedereen. Ook al hebben wij een ‘intelligente lockdown’: de meeste tijd brengen de mensen door in en om het huis. Af en toe maken we een korte wandeling, maar iedereen mist toch de activiteiten die er altijd zijn. Alles was of is een tijd gesloten: de sportschool, de kapper, de massagepraktijken, en veel mensen leven in een vicieuze cirkel.

  Ontspanning van lichaam en geest
  Medische shiatsu zorgt met drukpunten ervoor dat de energie in het lichaam wordt hersteld. Elk drukpunt geeft een stroom van de meridianen van en naar de organen toe, de spieren worden ontspannen en het zenuwstelsel wordt gereguleerd. Een bezoek aan de medische shiatsu-praktijk geeft niet alleen ontspanning, maar helpt ook om de stress te verminderen en een diepe ontspanning te beleven. Ernstige blokkades worden opgeheven en je lichaam en geest worden in balans gebracht.
  Naast de massage geeft Paula Kobayashi-van Luit van Kobayashi Medisch Shiatsu Centrum ook Shiatsu Release-therapie om de geest een diepe ontspanning te geven.

  In het Kobayashi Medisch Shiatsu Centrum kun je terecht voor de originele medische shiatsu-therapie. Kijk ook op de website www.shiatsu-alphen.nl of bel. De praktijk is georganiseerd via de NWP, de beroepsvereniging voor natuurgeneeskundig werkende professionals. De consulten worden vergoed in de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars.

  Shiatsu-cursussen
  Paula Kobayashi-van Luit geeft ook shiatsu-cursussen in het Kobayashi Medisch Shiatsu Centrum. Nieuw is de cursus basistechniek met do-in-oefeningen. Do-in zijn Japanse oefeningen, gebaseerd op de meridianen en de ademhaling, om de energiebanen en de spieren van het lichaam in balans te brengen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply