Rate this post
 • Mindful eten en drinken
  Rate this post

  Heb je wel eens een baby’tje zien drinken aan de borst? Vol overgave, gulzig. Het kindje is met niets anders bezig dan zich te voeden. Want het voelt dat dat is wat zijn of haar lijfje nodig heeft. Om in leven te blijven en te groeien.

  Als je volwassen bent, is meestal de manier van eten veranderd. Het gaat niet meer alleen om eten om te voeden; er zijn allerlei gedachten bij gekomen: ‘Dit mag ik niet’, ‘Daar zitten xxx calorieën in’, ‘wat zullen anderen er wel niet van zeggen?’, ‘O jee, ik heb me helemaal volgegeten zonder er erg in te hebben’… Eten is niet meer jezelf voeden om gezond te leven; eten heeft met emoties te maken en geboden en verboden. En genieten? Dat mag maar af en toe… Als je mindful leert eten, leer je met aandacht te eten.
  Je kijkt, je ruikt, je voelt, je proeft, ­je geniet. Je eet met smaak en voelt wat het doet met je lijf. Je merkt ineens dat 7 koppen koffie op een dag eigenlijk helemaal niet goed voelt. Dus je mindert. Niet omdat iemand anders zegt dat je dat moet doen, maar omdat je voelt dat het beter is voor je. Door middel van diverse oefeningen in 8 weken tijd word je je bewust van hoe jij met eten omgaat. Je leert hoe het ook anders kan. Je leert kiezen te eten wat goed is voor je. En je merkt hoeveel rust dat geeft.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply