Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • MindFul Kompas: jouw levensboek
  Rate this post

  Vandaag de dag staat ons brein continu op ‘aan’. We krijgen constant een stortvloed aan informatie binnen waarmee we iets moeten. Doordat ons hoofd zo vol zit met allerlei zaken, is het lastig om je te concentreren. Ga maar na: hoe vaak overkomt het je dat je thuiskomt van werk en je de hele weg niet met je hoofd bij het verkeer was? Lees je weleens een tekst waarbij je wel drie keer dezelfde regel opnieuw moet lezen voordat het doordringt? Ja? Dat is mindlessness. Met het boekje ‘MindFul Kompas’ doorbreek je dat en train je jezelf om weer mindful in het leven te staan.

  ‘MindFul Kompas’ is samengesteld door Mindfulnesstrainer Angela van der Hout. Je kunt het zien als een letterlijk kompas, dat je aan de hand van korte opdrachten, inspirerende spreuken, vragen en citaten stuurt, maar ook prikkelt en stimuleert. Doordat de teksten en opdrachten toegankelijk en niet zweverig zijn, kun je ze gemakkelijk uitvoeren en toepassen op het moment dat het jou uitkomt.

  Richting
  Net zoals een kompas je niet een vaste route voorlegt, maar slechts een richting geeft, is dit boekje ook niet op één enkele manier te gebruiken. Pak het erbij op momenten dat je er zin in hebt of het gevoel hebt dat het nodig is, en blader erdoorheen. Kom je een opdracht tegen die je aanspreekt? Mooi, dan is dat waar je begint! Er is geen vastomlijnde volgorde waaraan je je moet houden. Evenmin is het noodzakelijk om bij nummer een te beginnen. Sterker nog: je móét sowieso niets! Het gaat erom dat je jezelf bewust maakt van het hier en nu. Niets anders telt.

  ‘MindFul Kompas’ is te bestellen voor € 19,50 via www.mindfulkompas.nl.

  Over de auteur
  Angela van der Hout: ‘Door mijn jarenlange ervaring in het werken met mensen die piekergedachten hebben, ben ik ervan overtuigd dat Mindfulness een goede start in iemands leven kan zijn. Het biedt de juiste handvatten die iemand nodig heeft om zijn of haar piekergedachten bewust te ervaren. Mindfulness is geen trucje dat je gaat leren, maar een bewuste verandering van je levenswijze waar je zelf de architect van bent.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply