Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mindful leven in het ‘nu’
  Rate this post

  In deze maatschappij waarin we zoveel moeten, is onze innerlijke rust vaak ver te zoeken. De gehele dag zijn we onderhevig aan spanningen en verplichtingen. Daarmee verkeren we dan ook geregeld in de ‘doe’-modus. We voelen ons opgejaagd omdat we met veel dingen tegelijk bezig zijn.

  Vanuit deze drukte in ons hoofd handelen we vaak op de automatische piloot en zodoende ontgaat ons veel van wat er in het ‘hier’ en ‘nu’ gebeurt.
  Hoe vaak gebeurt het niet dat je tijdens het douchen met heel andere dingen bezig bent en jezelf gedachteloos afdroogt? Waarschijnlijk heb je niet bewust genoten van het warme ­water op je huid, de geur van de zeep, de zachte stof van je handdoek.
  Herkenbaar? Nu zeg je misschien: ‘Geen tijd, want ik heb het druk…’ Dat is jammer. Juist door bewust aandachtig te zijn, zorg je goed voor jezelf; geniet je meer in het ‘nu’-moment. Je wordt je meer bewust van details, ­emoties, gevoelens, lichamelijke sensaties en je ­reactiepatronen op bepaalde situaties en/of problemen.

  ‘Mindfulness’ betekent ‘aandachtig en bewust in het moment zijn’. Het is toch zonde als alle kleine geniet-momentjes onbewust aan je voorbijgaan, zonder dat je ze opmerkt.

  Denk je nu ‘Ik wil ook leren om meer mindful te zijn’, maak dan een afspraak. We kunnen dan samen bespreken of de 8-weekse cursus aansluit op jouw behoefte. Ik hoop je snel te verwelkomen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply