Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mindfulness bij vermoeidheid en stress
  Rate this post

  Ken je het gevoel dat je in de ochtend wakker wordt en nog niet uitgeslapen bent? De eerste paar keren zeg je tegen jezelf ‘Vanavond ga ik vroeg naar bed’, maar na een paar weken voel je je nog steeds moe, ook al ga je vroeg naar bed. Overdag ben je niet vooruit te branden en voordat je het weet, ga je snacken en drinken en denken dat je wakker kunt blijven. Echter, door te snacken en drinken, word je niet fitter maar eerder futloos, en dat heeft een negatieve invloed op je gesteldheid. Dit is een teken van stress die niet vanzelf overgaat.

  Hoe kun je de stress en de vermoeidheid verminderen en zelf laten verdwijnen? Tegenwoordig zijn we vaak met onze verstand bezig, want we moet presteren, we moeten een rijk gevuld en sociaal leven hebben, we willen altijd een blij gezin hebben en niet te vergeten onze verschillende hobby’s en sporten. Als je daarnaar kijkt, zie je dat we veel doen, maar is dat dan wel met aandacht? Als je alleen maar werkt met je verstand en niet met je emotie, dan kun je vermoeid raken. Mindfulness is één van de mogelijkheden die je kunt toepassen om je stressniveau en de vermoeidheid te verminderen en zelf te laten afnemen. Het kernprincipe van mindfulness is dat je je volledige aandacht richt op wat je op dat moment doet en voelt.
  Er zijn allerlei mogelijkheden om mindfulness toe te passen om de vermoeidheid en stress te verminderen en te verhelpen. YOUNG in mindfulness en yoga biedt daar verschillende mogelijkheden voor: een groepstraining, maar ook individuele training is mogelijk. De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen en zijn gemakkelijk toe te passen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply