Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mindfulness binnen een gezin
  Rate this post

  Vandaag de dag hebben genoeg gezinnen te maken met een druk en soms ook stressvol bestaan. Kinderen gaan naar de kinderopvang of naar school, ouders / verzorgers zijn aan het werk of op zoek naar werk. Daarnaast willen ze ook een rijk gevuld en sociaal leven hebben, en niet te vergeten verschillende hobby’s en sporten.

  Als dit allemaal op rolletjes loopt, is er niks aan de hand, maar wanneer er een kink in de kabel komt, valt alles in elkaar en dan ontstaan er tijdsdruk en stress. Hoe komt dat toch? Het komt doordat we geneigd zijn om maar door te gaan en niet te stoppen. Alles wat er wordt gedaan, is op de automatische pilot en het gezin geniet dan eigenlijk niet meer van de kleine dingen, zoals samen aan tafel eten, of dat er echt naar elkaar wordt geluisterd.
  Mindfulness is één van de mogelijkheden die je als gezin kunt toepassen om weer de balans te vinden en te behouden. Het zorgt ervoor dat het gezin weerbaar wordt voor verschillende situaties die voor stress en druk kunnen zorgen. Het kernprincipe is dat je je volledige aandacht (ook wel ‘focus’ genoemd) richt op wat je op dat moment doet en voelt.
  YOUNG biedt gezinnen korte sessies aan waarin verschillende thema’s aan de orde komen, zoals niet oordelen, mild voor elkaar zijn, geduld voor elkaar hebben en met een frisse blik naar elkaar kijken. Er wordt gebruik gemaakt van mindfulnessmethodes en bewegingsleer. Hierdoor zal het gezin tegen een stootje kunnen wanneer het even niet zo lekker loopt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply