Rate this post
 • Mindfulness, een ontspannen gedachte
  Rate this post

  ‘Druk, druk, druk’ is het veelgehoorde antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het?’. Ons leven wordt gevuld met overvolle agenda’s, veel te lange to-do-lijstjes, hoge werkdruk, het combineren van het ouderschap en carrière, maar ook de dagelijkse files of elkaar steeds opvolgende veranderingen en/of reorganisaties. Er lijkt nauwelijks meer tijd voor ontspanning.

  Elke dag staan we bloot aan een voortdurende stroom van prikkels die stress veroorzaken. Er is niets mis met een beetje stress. Alleen wanneer een periode van stress niet meer wordt gevolgd door een periode van ontspanning, raken we lichamelijk, geestelijk en emotioneel uitgeput.

  Wat is mindfulness?
  ‘Mindfulness’ betekent met een open, bewuste en vriendelijke aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Dit klinkt simpel, maar vaak zijn we vooral bezig met gebeurtenissen uit het verleden en plannen of piekeren over de toekomst. De automatische maalstroom in ons hoofd gaat maar door. Soms zelfs zó erg dat we er ’s nachts wakker van liggen. Door stap voor stap te oefenen in het kijken naar je gedachten, leer je meer aanwezig te zijn in het hier en nu en je niet door alle gedachten mee te laten mee voeren. Kort gezegd: mindfulness is een uitstekende, en inmiddels ook wetenschappelijk bewezen, techniek om stress te bestrijden.
  Voor wie?
  Mindfulness is voor iedereen die het gevoel heeft geleefd te worden door de waan van alledag, maar ook voor iedereen die bewuster wil leven.
  In slechts twee maanden tijd leer je
  – het kalmer aan te doen en hoe je meer tijd kunt maken voor jezelf
  – aanwezig te zijn in het hier en nu waardoor je ­belemmerende gedachten, spanning en emoties ­makkelijker kunt loslaten
  – je concentratie te verhogen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply