Rate this post
 • Mindfulness geeft je inzicht
  Rate this post

  Als jongere heb je bergen aan nieuwe ervaringen en sta je voor heel veel grote ­uitdagingen. De wereld om je heen die steeds veeleisender wordt, hevige schommelingen in je emoties, het zoeken naar jezelf, naar wat jij belangrijk vindt en het maken van keuzes… Mindfulness geeft je inzicht, rust en kracht te midden van dit alles.

  Met mindfulness-training leer je hoe jouw belangrijkste instrument, namelijk je aandacht, werkt. Door aandachtoefeningen train je je ­opmerkzaamheid, en leer je hoe je jouw aandacht bewust in het hier en nu kunt gebruiken.
  De training leert je omgaan met de vele prikkels die op je afkomen; uit je omgeving en uit je eigen lichaam en geest. Je leert hoe je zonder oordeel kunt kijken naar je eigen ervaringen. Zo kun je je beter concentreren, beter leren, beter omgaan met stress en met spannende situaties (bijvoorbeeld toetsen op school), zijn sociale situaties met anderen minder spannend en kunnen je sportieve prestaties verbeteren. De mindfulness-training is geschikt voor kinderen van 5 tot 18 jaar. Juist in die leeftijdsgroep hebben concentratie­problemen een grote invloed op de (leer)prestaties. Sommige kinderen hebben last van spanning en zien op tegen het maken van toetsen of het houden van een spreekbeurt. Vaak hebben kinderen moeite om te ontspannen en in slaap te komen. ­Mindfulness reikt hiervoor technieken aan.

  In haar praktijk biedt Renate Hoogduin ­individuele sessies en groepstrainingen aan aan kinderen en jongeren van 5-18 jaar. ­Daarnaast geeft ze mindfulness trainingen op basisscholen, in het voortgezet onderwijs en op sportclubs.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply