Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mindfulness MBSR ook bij ziekte, pijn of stress
  Rate this post

  Een ziekte, chronische pijn of vermoeidheid kunnen de kwaliteit van ons leven behoorlijk beïnvloeden. Hoe kunnen we ondanks klachten, de bijkomende stress, spanning en emoties toch een gelukkig leven leiden? Hoe voorkomen we dat we niet verzanden in depressieve of zorgelijke gedachten? Hoe vinden we de juiste balans?

  Fides Praktijk voor Mindfulness biedt mensen die te maken hebben met ziekte, pijn en/of (chronische) vermoeidheid handvatten om meer balans in leven en werk te vinden. Aan de hand van diverse oefeningen en meditaties leer je meer in het moment te leven en acceptatie te ontwikkelen voor je moeilijkheid of pijn. Je wordt je bewust van de signalen van je lichaam en leert een passend ritme aan te brengen in je dagelijks leven. Voorbeelden van meditaties zijn de bodyscan, milde bewegingsoefeningen en verschillende meditaties.
  Bewustzijn, aandachtig zijn is hierbij belangrijk. We reageren vaak automatisch op pijn en vermoeidheid. We verdringen of negeren onze klachten en gaan gewoon door of we worden juist meegesleept door onze emoties of zorgelijke gedachten. Dit maakt dat de klachten soms eerder meer dan minder worden… Tijdens de MBSR Mindfulness leer je nieuwe, behulpzame gewoontes te ontwikkelen. Mindfulness kan ons helpen om met ongemak, pijn en of vermoeidheid om te gaan. Aan de hand van oefeningen geef je jezelf milde en vriendelijke aandacht. Je krijgt inzicht in de werking van je eigen gedragingen en jouw automatische reacties daarop. Je krijgt handvatten om anders met pijn en/of vermoeidheid om te gaan. Je traint jezelf in het weer contact maken met je lichaam en de energie te vinden om weer van dingen te genieten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply