Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Met mindfulness meer aandacht voor jezelf
  4/4 - (1 stemmen)

  Wanneer je een ingrijpende ziekte hebt, overweldigt die je, en je bent je dan meestal niet bewust van de positieve dingen in het leven, die er wel zijn. Het is belangrijk om je ziekte een plekje te geven, zodat je verder kunt met je leven. Je hébt een ziekte, maar je bént niet je ziekte!

  We reageren op bepaalde situaties vaak op dezelfde manier, en schakelen als het ware over op de automatische piloot. We krijgen ­negatieve gedachten over de toekomst, we gaan ons verzetten tegen de ziekte en de pijn, en dat levert spanningen op. Deze reactie­patronen zijn vaak niet goed voor je en veroorzaken juist wat je wilt voorkomen.
  Met mindfulness leer je om andere keuzes te maken. Een belangrijk aspect is dat je leert meer in het hier en nu te zijn. Dat je accepteert wat er is. Dit betekent niet dat je niks doet, maar meer dat je het erkent. Hierdoor ontstaat er ruimte om te ontdekken dat er nog heel veel in je leven is wat wel goed is, en dat kan je helpen om te leren omgaan met je ziekte en het een plek in je leven te geven.
  Door middel van mindfulnessoefeningen, die voor het grootste deel bestaan uit meditatie, krijg je onder meer inzicht in je eigen gedachten en reacties. Met mindfulness leer je om je aandacht te richten op jezelf, en om beter om te gaan met je ziekte.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply