Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mindfulness tegen stress
  Rate this post

  Oktober is de maand waarin borstkanker centraal staat. Dit jaar wordt er veel aandacht besteed aan de jonge vrouw. Toen ik dat las, dacht ik ‘Hèhè, eindelijk…’ Echt niks ten nadele van oudere vrouwen; integendeel. Echter, een paar jaar geleden had ik mijn eerste onderzoek, oftewel een mammografie, en daar zat ik dan als 29-jarige en net moeder.

  De dames die daar zaten, waren veel ouder dan ik, en ze vonden het erg dat ik daar zat. Ikzelf natuurlijk ook, maar ja, het moest gebeuren. Gelukkig werd er niks gevonden, maar ik kreeg wel te horen dat ik om de 2 jaar moest terugkomen, omdat het bij mij in de familie zit, en sinds vorig jaar is het om het jaar. Al deze gegevens hadden me wel aan het denken gezet: waarom word je pas op je 50ste opgeroepen? Ik vond dat het eerder moest.
  Er zijn verschillende onderzoeken rond mindfulness en kanker gedaan, en uit de voorlopige onderzoeken komt toch vaak naar voren dat mindfulness daadwerkelijk kan bijdragen aan een vermindering van stress, waardoor je minder geleid wordt door je gedachtes en onzekerheden. Ik ben van mening dat mindfulness borstkankerpatiënten zeker kan ondersteunen in het dagelijkse leven.
  Als we kijken naar een jonge vrouw die net in de fase zit waarin ambities en een gezin een rol gaan spelen, is de impact van borstkanker groot: je moet keuzes maken, en hoe ziet de toekomst eruit? Er zijn allemaal vragen en emoties die hierdoor vrijkomen. Daarom wil ik een bijdrage leveren om deze vrouwen mindfulness te laten ervaren door middel van een korte training van 6 keer, waarin ik de mindfulnessvaardigheden kan aanreiken in combinatie met lichte bewegingsoefeningen. Deze training kan in groepsverband worden gegeven, zodat ieder het op haar eigen niveau kan ervaren. Individuele sessies zijn ook mogelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply