Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mindfulness voor kinderen
  Rate this post

  In onze huidige maatschappij krijgt een kind al op zeer jonge leeftijd te maken met prestatiedruk. Het halen van goede cijfers op school, of het bereiken van een bepaald niveau op de sportclub, zijn heel gewoon. Natuurlijk is het fijn als er goede resultaten worden behaald, maar wat gebeurt er met je kind wanneer dit niet lukt? Teleurstelling, twijfel en onzekerheid kunnen de kop opsteken. Wanneer je kind leert om op een positieve manier met minder prettige emoties of stress om te gaan, dan is dat wellicht het meest waardevolle wat je jouw kind al op jonge leeftijd kunt meegeven.

  Met de MindfulKids training leren kinderen van 7 tot 12 jaar, door het doen van aandachtoefeningen, hoe zij op moeilijke of spannende momenten het hoofd koel kunnen houden. Zij leren zichzelf te observeren en op te merken hoe onprettige gevoelens en gedachten ongemerkt hun gedrag en stemming beïnvloeden. Wanneer duidelijk wordt dat zij een keuze hebben in hun manier van reageren, geeft dit rust. Het is de basis voor het volwassen leven, waarin er ongetwijfeld nog vele uitdagingen zullen volgen.

  Hoe ziet de training eruit?
  De training omvat 6 lessen van 1 uur, verdeeld over 6 weken. Bij de individuele training is er sprake van maatwerk en wordt deze helemaal afgestemd op de specifieke aandachtsgebieden van jouw kind. In overleg met jou als ouder worden de lessen ingepland. Dit kan zowel overdag als in de avond.
  De groepstrainingen worden meerdere keren per jaar in Purmerend gegeven. Kijk voor de exacte data, locatie en tarieven op de website van Bereik jezelf. Bij aanvang van de training krijgt je kind een eigen werkboekje, waarin de kern van de les wordt weergegeven. Ook staan er leuke ­oefeningen in voor thuis.

  Aanmelden
  Wanneer je je kind aanmeldt voor de MindfulKids training, maken wij met jou een afspraak om kennis te maken. Tijdens dit gratis gesprek kijken we welke training het meest passend is: individueel, ouder/kind of in groepsverband. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website, via e-mail of telefonisch.

  Vergoeding
  Bij een aanvullend pakket wordt de training in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Deze vergoeding vindt plaats op basis van kwalificatie door de beroeps­vereniging BATC. Het is voor je zorgverzekeraar van belang om dit te weten, als je wilt weten of de training wordt vergoed.

  Aangetoonde positieve effecten
  Wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam heeft aangetoond dat de MindfulKids training positieve effecten heeft op weerbaarheid tegen stress en het functioneren van leerlingen in groep 5 tot en met 8. Kinderen piekerden minder na de training en waren zich meer bewust van hun emoties. Ook ervoeren de kinderen een groter geluksgevoel. Volgens ouders waren de kinderen na de training minder angstig, sliepen zij beter en was er duidelijk een verbetering in het gedrag van hun kind.

  Mindfulness, meditatiesessie, coaching of EMDR
  Wil je zelf deelnemen aan een Mindfulnesstraining ­(individueel, met je partner of in een groep) een coachings­traject volgen of EMDR (traumatherapie) ­ondergaan? Neem dan contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply