Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Mmmmm smullen maar met de Kippiepan!
    Rate this post

    Als je aan de zomer denkt, denk je aan lange zomeravonden met familie of vrienden aan de grote buitentafel. De kamperfoelie verspreidt een zoete geur, de bijen zoemen om je heen en de kinderen spelen lekker op het gras. Genietend neem je nog een verfrissend slokje van je muntwater, terwijl je weet dat in de oven het avondmaal aan het garen is. En niet zomaar een avondmaal: vanavond eten jullie heerlijk malse, gekruide kip met krieltjes uit de schil. Deze zomer kan nu al niet meer stuk!

    Benodigdheden voor 4 personen:
    • 4 grote kippenbouten (neem er 6 bij grote eters)
    • 600 gram grote krieltjes met schil
    • 20 cherry- of romatomaatjes
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 1 eetlepel paprikapoeder• 1 theelepel tijm (gedroogd)
    • 1 theelepel rozemarijn (gedroogd) of 2 takjes verse
    • 1 eetlepel oregano (gedroogd)
    • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
    • 100 ml witte wijn
    • 50 ml water

    Bereiding:
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Halveer de krieltjes en laat de schil zitten.
    • Meng de uitgeperste knoflook met het paprikapoeder, de oregano, de tijm en de olijfolie. Smeer met dit mengsel de kippenbouten en de krieltjes in.
    • Pak een diepe bakplaat of een grote diepe ovenschool en leg hierin de kippenbouten, de gehalveerde krieltjes en de tomaatjes.
    • Giet de witte wijn erover. Vul dit aan met water, zodat de ingrediënten in een klein laagje vocht staan.
    • Schuif de bakplaat of ovenschaal in de oven en laat circa 1 uur bakken (baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de ingrediënten).
    • Vergeet niet geregeld te controleren of er niks aanbrandt.
    • Keer de kip en de aardappels geregeld. Als het vocht verdampt is, kun je nog een klein beetje water toevoegen.
    • Serveer met een frisse salade en een lekker zomers drankje, zoals een kan water met ijsblokjes en wat takjes verse pepermunt of schijfjes komkommer.

    Eet smakelijk en geniet!

     

     

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply