Rate this post
 • Mobiele trends: Wat moet je weten?
  Rate this post

  Vrijwel een ieder is tegenwoordig in het bezit van een mobiele telefoon. Vroeger kon je alleen bellen en een smsje versturen met een mobiel, maar nu kan je veel meer. De hedendaagse telefoontoestellen lijken wel mini computertjes. Alles wat je met een computer kan, kun je tegenwoordig ook met je smartphone. In deze blog nog enkele mobiele trends waar je zeker van op de hoogte moet zijn.

  Mobiele apps
  Je zult merken, dat steeds meer bedrijven overgaan tot het ontwikkelen van apps om consumenten beter van dienst te kunnen zijn. Mobiele apps zijn niet van tijdelijke aard, er zullen veel meer geavanceerdere apps komen waar je als consument gebruik van kan maken.

  De online casino’s welke thans actief zijn op de Nederlandse gokmarkt kun je niet alleen via de website benaderen, sommigen hebben ook speciale apps voor sportweddenschappen. Apps maken het mogelijk voor consumenten om overal en altijd diensten van bedrijven af te kunnen nemen of goederen te kopen.

  Je hoeft niet speciaal de tijd te nemen om achter je desktop plaats te nemen om goederen te kopen in een webshop. Alles kan tegenwoordig middels enkele klikjes op je mobiel. Niet alleen ondernemers stappen over op apps, er zijn ook voldoende informatieve apps van organisaties beschikbaar, die meer als doel hebben om mensen te informeren over diverse onderwerpen.

  Omdat bedrijven hun consumenten beter kunnen bereiken via mobiele apps blijven ze investeren in de verdere optimalisatie van hun mobiele kanalen. Als ze dat niet doen zijn ze hun klant zo kwijt aan een bedrijf, dat wel hierin investeert.

  Mobiel shoppen in de lift
  Steeds meer mensen maken van de mogelijkheid gebruik om inkopen te doen via hun mobiel. Bij bepaalde bedrijven zijn hun inkomsten vooral afhankelijk van bestellingen, die via mobiele kanalen binnen komen.

  Het heeft dan niet alleen betrekking op mobiele kanalen van ‘food delivery’ aanbieders, maar ook van retail, tickets, verzekeringen, maatwerk- producten en veel meer. Gemak dient overigens de mensen en dat is waar mobiel shoppen vooral voor staat.

  QR-codes
  Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van de QR- code. Zowel de makers van Android toestellen als die van iOS hebben hierop ingespeeld door QR-scanners te integreren in hun mobiele apparaten. Deze code leek bij de introductie niets te worden, maar met de ontwikkelingen in de wereld en het gemakt welke deze code met zich meebrengt, maken steeds meer en meer bedrijven en organisaties gebruik van deze code.

  Je hoeft tegenwoordig geen uitgeprinte entreebewijs meer aan te tonen bij het betreden van een evenement. Je entreebewijs met QR-code wordt digitaal voor je opgestuurd en bij het betreden van een evenement wordt de code gescand.

  Je kunt ook betalingen verrichten middels deze code. Het bedrijf waar je je producten besteld zal je een digitale QR-code geven. Met je bank-app kun je deze code scannen en je betaling afronden.

  Dus,
  Of je het nu wilt of niet, de ontwikkeling van smartphones is in de lift en je zult steeds meer en meer kunnen met je mobiel. Misschien hoef je in de toekomst alleen je mobiel te hebben met al je belangrijke documenten daarop opgeslagen met een QR-code. Op gegeven moment zullen bepaalde mobiele applicaties meer regel dan uitzondering worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply