Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Mode is vergankelijk, maar stijl blijft’
  Rate this post

  Conny Hermans van Censz levert diensten op het gebied van ­voeding, gezondheid, minerale make-up én imagostyling. ‘Impulsief als ik ben, heb ik al eerder twee bedrijven gehad, een sportschool en een ­afslankstudio. Dat waren leuke en leerzame tijden, maar met Censz zit ik echt op mijn plek. Vooral de imagostyling gaat het in de ­toekomst ­helemaal worden voor mij.’

  Er zijn verder geen ondernemers in Conny’s familie. ‘Mijn vader was wel gedreven om te ondernemen, maar mijn moeder stak daar een stokje voor,’ lacht Conny. ‘Hij wilde een hotel beginnen en een rijschool. Uiteindelijk heeft mijn vader zich er maar bij neergelegd dat een eigen bedrijf er niet in zat voor hem, maar daardoor was hij des te trotser op mij toen ik die stap wel nam.’

  Conny wil graag de nadruk gaan leggen op imagostyling. ‘Na de middelbare school heb ik gekozen voor de studie ­Diëtiek. Toen mijn moeder vanwege gezondheidsproblemen te maken kreeg met diëtistes, was mijn interesse gewekt. Ik volg nog steeds alles rondom voeding op de voet, maar wil mij in de praktijk meer op imagostyling gaan richten. Dat vind ik gewoon het allerleukste om te doen. De blije gezichten, het toegenomen zelfvertrouwen, om dat te zien is gewoon geweldig.’

  Conny vindt het bovendien belangrijk dat jij de expertise die je hebt ook uitstraalt. Dat kan door de juiste kledingkeuze te maken. ‘En de bijpassende accessoires natuurlijk. Denk aan de bril, de oorbellen en de tas. Als ik bij iemand langsga voor kledingadvies, dan gaan we eerst samen de kast door. Wat wil je houden en waarom? Op basis van een kleurenanalyse, waarbij ik onder andere kijk naar de ogen, het haar en de huidskleur, kan ik zien of jij een winter-, lente-, zomer- of herfsttype bent. Ik laat dan zien wat bepaalde kleuren voor jou kunnen doen. Ook raad ik altijd aan om je garderobe aan te vullen met goede basics. Zo kun je veel meer leuke combinaties maken.’ En wat voor type is Conny zelf? ‘Ik ben een herfsttype. Bij mij passen de kleuren van de herfst, zoals rood, bruin en olijfgroen. Het gaat om finetunen. Mode is vergankelijk maar stijl blijft, zeg ik altijd.’

  En hoe ziet Conny haar privéleven eruit? ‘Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man en drie kinderen, één van mijzelf en twee van mijn man. Toen de kinderen nog kleiner waren, gingen we op vakantie naar de zon en stonden we gezellig op de camping. Overdag gingen we dan activiteiten ondernemen. Heerlijk bijkomen. Nog steeds ga ik graag op vakantie. Maar als ik dan weer thuiskom, begin ik direct weer met sporten hoor. Sporten, met name fitness, is écht een passie van me. Als ik niet zo vrolijk ben, zegt mijn man tegen mij dat ik maar weer even naar de sportschool moet, zodat ik daarna weer vrolijk thuis kom. Ik kan er echt mijn energie in kwijt.’

  Wat kan Conny nog meer vrolijk maken? ‘Naar het noorderlicht!’ roept ze enthousiast uit. ‘Richting Lapland gaan. Het met mijn eigen ogen zien. Dat lijkt me zó geweldig…’ Wat is het dat dit Conny zo trekt? ‘Ik weet het niet precies, misschien het krachtige ervan, dat het een bijzonder ­natuurverschijnsel is. Net zoals de Niagarawatervallen. Zo immens!’ Trekt het idee van iets bovennatuurlijks haar ook aan? ‘Nee dat niet. Ik ben echt iemand van het ­gezonde verstand.’ Bijna verontschuldigend sluit ze af: ‘Ik ben gewoon nuchter, denk ik.’

  Naam:     Conny Hermans
  Eigenaar:     Censz
  Leeftijd:     51
  Relatie:     getrouwd

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply