Rate this post
 • Mode verandert, maar stijl blijft altijd
  Rate this post

  Hoe lang ben je al imagoconsultant en wat deed je daarvoor?
  Ik doe dit werk nu zes jaar met veel plezier. Ik heb een achtergrond in de medische wereld en daarna heb ik jaren thuis voor mijn kinderen gezorgd. Toen zij ouder werden, begon er iets te kriebelen en wilde ik een nieuwe uitdaging voor mezelf aangaan. Ik ben altijd dol op kleur geweest en ik startte met een cursus bloemschikken. Mijn docent vond dat ik talent had en dat gaf mij een extra zetje om iets te vinden waarmee ik mijn liefde voor kleur en mijn passie voor mensen kon combineren. Dat werd dus het beroep imagoconsultant!

  Hoe bedacht je de bedrijfsnaam Parpari?
  Ik vergelijk het leven met een vlinder. Iedere fase in het leven heeft haar eigen schoonheid of lelijkheid: goede en nare ervaringen en periodes wisselen elkaar af. Een vlinder leeft ook van stadium naar stadium, van eitje naar rups naar pop en uiteindelijk naar een prachtige gekleurde vlinder. Mijn zus kwam met het Hebreeuwse woord voor vlinder: ‘parpari’. Ik vond het gelijk dé naam voor mijn bedrijf.

  Wat vind je het mooist aan je werk?
  Een imagoconsult gaat veel verder dan alleen de buitenkant. Het maakt mij erg gelukkig dat ik een bijdrage mag leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen en ze positieve bagage mag meegeven. Iemand die altijd onzeker, onopvallend en een beetje gebogen over straat ging, bloeit na een kleurenanalyse op, voelt zich zelfverzekerder en straalt dat uit. Deze mensen durven meer, besteden meer aandacht aan hun sociale leven en voelen zich fijn in hun vel én in hun kleding. Dat vind ik prachtig om te zien.

  Welke klant is je bijgebleven?
  Dat was een man die al 3 jaar aan het solliciteren was en uitstekende papieren had, maar toch geen baan kon vinden. Na een imagoconsult had hij binnen afzienbare tijd een baan. Hij was erg dankbaar en ik beretrots. Ergens is het ook logisch. Niet alleen diploma’s of ervaringen tellen, maar ook jouw zelfverzekerde uitstraling heeft invloed op hoe je beoordeeld wordt door andere mensen.

  Waarom zou iedereen een kleurenanalyse ­moeten doen?
  Een imagoconsult is een kleine investering die je hele leven waardevol blijft en je veel tijd, geld én frustratie bespaart. Je doet nooit meer een miskoop, want je weet na een analyse wat jou wel en niet staat. Daardoor kun je een prachtige garderobe samenstellen en doordat uiteindelijk al je kleding bij elkaar gaat passen, heb je minder kledingstukken nodig om er dagelijks verzorgd uit te zien.

  Heb je nog tijd voor andere dingen naast je werk?
  Ja, ik ben dol op de natuur en ik ‘vogel’ graag. Dan ga ik met mijn verrekijker de polder in en geniet ik van de bonte variatie aan vogels. Ook ben ik gek op tuinieren, lezen, wandelen en kleuren voor volwassenen.

  Hoe zie je de toekomst?
  In de toekomst doe ik nog steeds dit werk en ben ik hopelijk verder gegroeid. Als bedrijf én als mens, want dit werk maakt mij gelukkig!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply