fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Moeder en kind centraal

  Moeder en kind staan centraal. Daar draait het bij ons om. Vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot na de kraamtijd: bij ons kun je terecht. We wensen je een zo zorgeloos mogelijke zwangerschap, kraamtijd en ouderschap toe en bieden je allerlei mogelijkheden om daar bij ons volop van te kunnen genieten.

  Hartjesspreekuur
  Als eerste praktijk in Apeldoorn hebben we voor onze cliënten het hartjesspreekuur. De eerste periode in de zwangerschap kan spannend zijn, zeker als je de baby nog niet voelt bewegen. Vanaf 12 weken kun je langskomen op de praktijk om naar het hartje van de baby te luisteren. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Je mag natuurlijk ook je ouders of vriendinnen meenemen om te luisteren naar het hartje van jullie baby. Het hartjesspreekuur is elke maandag en donderdag tussen 16.30 en 17.00 uur.

  MINDFUL ZWANGER & BEVALLEN
  We hebben een zwangerschapscursus voor jou samengesteld en bieden deze aan in onze praktijk. Ook als je naar de gynaecoloog of een andere praktijk gaat voor je controles ben je bij ons welkom! Je krijgt een mooi cursusboek en persoonlijke aandacht. Op deze manier kun je ontdekken wat jij belangrijk vindt in je zwangerschap, op weg naar je bevalling en het ouderschap.

  Wil je bewust:
  – genieten van je zwangerschap?
  – bezig zijn met ontspanning
  – goede ademhalingstechnieken aanleren?
  – contact met andere moeders?

  Met deze cursus leer je goed te ontspannen, van je hoofd naar je hart. MINDFUL ZWANGER & BEVALLEN wordt vaak (deels) vergoed door je zorgverzekeraar. We starten binnenkort weer met een nieuwe groep.

  Lactatiekundige IBCLC in de praktijk
  Melinda is assistente en lactatiekundige IBCLC. Een lactatiekundige geeft professionele ondersteuning bij borstvoeding. Zij kan je adviseren als het geven van borstvoeding niet gaat zoals je had verwacht. Misschien heb je pijn of komt de melkproductie niet goed op gang. Vanzelfsprekend is de lactatiekundige er ook voor je wanneer je baby bijvoorbeeld te vroeg geboren is of niet snel genoeg groeit.

  Borstvoedingspakket
  Om verzekerd te zijn van snelle en adequate begeleiding, kun je bij praktijk Doevendans een borstvoedingspakket afnemen. Dit pakket houdt in dat je naast de zwangerschaps- en bevallingsbegeleiding die je krijgt ook gebruik kunt maken van de diensten van de lactatiekundige van praktijk Doevendans.

  Stress en bevallingsverwerking (EMDR)
  Antoinette is counsellor (register A) en bevallingsverwerkingsdeskundige. Bij haar kun je terecht als je stress ervaart tijdens of na je zwangerschap. Is je bevalling niet gegaan zoals je had gewild of gehoopt, ben je er nog steeds verdrietig over, is er sprake van negatieve gedachten en kun je er moeilijk over praten? De impact van een traumatisch ervaren bevalling kan kan impact hebben op je leven, de relatie met je partner kan onder druk komen te staan, het kan het hechtingsproces met je kindje negatief beïnvloeden of een volgende zwangerschap in de weg staan.

  MaMMacafé
  Als je bent bevallen en je hebt vragen over de (borst)voeding, je wilt je kindje komen wegen of je wilt praten over je bevalling, je gevoelens en vooral andere moeders wilt ontmoeten, ben je van harte welkom bij het MaMMacafé op de praktijk op woensdag tussen 9.30 en 10.30 uur. Melinda is lactatiekundige IBCLC en zij beantwoordt al je vragen die je hebt over het geven van borstvoeding. Antoinette is er voor je als je vragen hebt op het psychosociale vlak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply