Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Moeder zijn
  Rate this post

  In de Van Dale staat ‘ moeder’ als volgt omschreven: moe·der (de; v; meervoud: moeders); 1. vrouw die één of meer kinderen heeft; 2. vrouw die als een moeder zorgt: Moeder Aarde, Moeder Natuur de aarde, de natuur (gezien als moeder) ; 3. oorsprong, bron: de angst is de moeder van de nervositeit.

  Een moeder is dus iemand die een kind of kinderen heeft, zorgt als een moeder en die we kunnen zien als de oorsprong, de bron. De bron van leven. Moeder. Dat ben je 24/7. Bij sommige vrouwen begint het al als ze zwanger zijn. Bij anderen ontpopt het zich als ze het kleine wonder in de handen hebben, en weer anderen moeten er even aan wennen. Eigenlijk gek, dat we voor zo’n belangrijke taak geen opleiding hoeven te volgen, terwijl verder iedereen die met kinderen werkt een diploma moet hebben. Omdat we er (meestal) wel 24/7 mee bezig zijn, moeten we wel goed voor onszelf zorgen.

  En hoe kunnen we dat dan het beste doen?
  – Gun jezelf iedere dag een moment voor jezelf. Je favoriete tv-serie kijken. Een boek lezen. Sporten. Als het maar iets is wat jij leuk vindt om te doen.
  – Zorg dat je (liefst iedere dag) een momentje quality-time hebt met je kind. Niet alleen gezellig, maar ook goed om de band die jullie hebben nog intenser te maken.
  – En als afsluiting van de dag een goed afscheid voor de nacht: een kus, een knuffel of gewoon ‘welterusten’ tegen je kind zeggen.
  Ik hoop dat je van iedere dag een mooie moederdag kunt maken!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply