Rate this post
 • Moeite met beslissingen nemen?
  Rate this post

  Anneke (51) wist niet wat ze met de rest van haar leven wilde. Ze bleef op zoek naar ‘Wie ben ik?’, maar nam nooit de beslissing ‘Dit wil ik’. Daar kwam ze niet uit. Ook in bijvoorbeeld een vakantiekeuze bleef ze wikken en wegen.

  Anneke was de één na jongste uit een gezin met 8 kinderen. Zij zorgde ervoor de harmonie in het gezin te bewaren. Ze leerde zich uitstekend in iedereen te verplaatsen, zodat ze precies aanvoelde, wat nodig was voor die harmonie. In die rol vraag je je zelden af wat je zelf wilt en ben je altijd met anderen bezig.
  Ik gaf haar wat handvatten:

  1. Weet je nog wat je eerste gevoel of intuïtie was bij een idee of voorstel? Dat volgen past meestal het beste bij wat je wilt.
  2. Heb je zoveel gedachten met bezwaren en redeneringen dat je je eerste gevoel niet meer weet? Vraag je dan af waar je gedachten over gaan. Die geven vaak aan waar je bang voor bent, maar ook wat je echt wilt. Bijvoorbeeld: ‘Die vrouwenvakantieweek is wel goed voor me, maar kan ook te zwaar worden. Het is in het bos en bij mooi weer vind ik dat zonde.’ Achterliggende vakantiebehoeften: lichtheid / vrolijkheid en zee. Dus toch een andere vakantie!
  Om ervoor te zorgen dat besluiten meer vanzelf gaat, deden we 3 sessies met hypnotherapie en familieopstellingen. Zo heelden we de oorzaak van Anneke’s gedragspatroon. Anneke neemt nu steeds gemakkelijker beslissingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply