Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ik moest tóch wel even een drempel over’

  Het lijkt wel of de tijd tussen mijn 40e en mijn 50e jaar veel sneller ging dan de jaren ervoor. Ik weet wel dat het een illusie is, maar toch voelt het zo. En als ik in de spiegel kijk, komt mijn spiegelbeeld overeen met mijn gevoel. Vroeger was mijn huid zacht, glad en blozend. Tegenwoordig kan ik beter spreken van droog, gerimpeld en vaal. Ik heb geprobeerd mij erbij neer te leggen, maar dat lukte me niet. Na een diepgaand gesprek met een goede vriendin realiseerde ik me dat ik dat ook niet wíl. Vandaag de dag zijn er allerlei veilige en simpele behandel­mogelijkheden waarmee ik een jongere huid kan krijgen. Dus waarom zou ik daar geen gebruik van maken?

  Drie maanden geleden heb ik een afspraak gemaakt bij de cosmetisch arts. Mijn vriendin ging mee. Ik werd hartelijk ontvangen en voelde me vrij snel op mijn gemak. Met de arts besprak ik alle mogelijkheden en mijn wensen. Vervolgens ging ik, uitgebreid geïnformeerd, weer naar huis. Ik nam alle tijd om goed na te denken over wat ik precies voor behandeling wou. Op de een of andere manier moest ik tóch wel even een drempel over. Twee weken later was ik er klaar voor. Ik besloot eerst te gaan voor het behandelen van de diepe rimpel in mijn voorhoofd en de rimpels naast mijn ogen. Daar stoorde ik me altijd het meest aan, dus die was ik liever kwijt dan rijk.

  De behandeling viel me reuze mee. Ik ben niet zo dol op spuiten, maar de behandeling deed amper pijn en was zó klaar. Wat ik erg fijn vind, is dat het resultaat zo natuurlijk is. De arts had me vooraf verzekerd dat mijn mimiek zou blijven en dat klopt helemaal.
  In de toekomst lijkt het me interessant om een combinatiebehandeling met mesotherapie en hyaluronzuren te krijgen. Hierbij wordt mijn hele gezicht behandeld voor een strakkere en gladdere huid. Maar dat komt wel. Voor nu ben ik erg blij met het resultaat van de botoxbehandeling!

  – Janine (51) –

  Weetjes over botox

  Is Botox giftig?
  Botox is een toxine, maar botox is niet giftig. De juiste dosering is wél van belang. In hele hoge concentraties is botox, net zoals veel andere medicijnen, wel giftig.

  Vanaf welke leeftijd zou je kunnen/moeten starten met botox of fillers?
  Botox en fillers mogen toegepast worden op personen van 18 jaar of ouder. Botox en fillers zijn in de meeste gevallen behandelingen die om cosmetische redenen gedaan worden en daarom is de behandeling niet nodig maar wel gewenst door de desbetreffende persoon. Hierdoor is het moeilijk een bepaalde leeftijd aan te geven waarop mensen zouden moeten beginnen met deze behandeling.

  Kun je ook op een natuurlijke manier gebruikmaken van botox en fillers?
  Als een botox of filler behandeling goed uitgevoerd is, ziet het resultaat er natuurlijk uit.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply