Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je moet het wel zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen
  Rate this post

  Verlies en tegenslag raken je in het hart. In datzelfde hart vind je ook de kracht om door te gaan. Omgaan met ziekte, verlies en rouw is keihard ­werken. Het vraagt om aandacht, inspanning en tijd.

  Net als volwassenen, rouwen kinderen en jongeren ook. Er is wel een verschil; kinderen uiten hun gevoelens op een andere manier. Ze schakelen sneller en vaker tussen verschillende emoties. Daardoor rouwen zij ‘in stukjes’. Het lijkt soms alsof ze niet rouwen.

  Kinderen rouwen ook
  Soms vertonen kinderen gedrag dat niet als rouwgedrag herkend wordt. Het ervaren van intense gevoelens zoals boosheid, verdriet, angst en / of schuld is hetzelfde als bij volwassenen. Het kan zijn dat het verlies zó moeilijk te behappen is, dat jouw kind vastloopt in het rouwproces of daarin verstoringen kent. Kinderen geven dat vaak zelf niet aan. Er kunnen wel signalen zijn die aangeven dat het rouwproces vastloopt. Kinderen zijn veerkrachtig en hebben soms de tijd nodig om balans terug te vinden.

  Ieder kind is een kei!
  In haar praktijk ‘Kei-JIJ’ (kinder- en jeugdtherapie) gaat Agmar Butcher uit van de kracht van het kind en het gezin. Ieder kind is een kei en daar staat Kei-JIJ voor. Kei-JIJ is een praktijk voor speltherapie, rouw- en verliesbegeleiding, gespecialiseerd in de ondersteuning en begeleiding van kinderen, jongeren, jongvolwassenen en het gezin op het moment dat ze geconfronteerd worden met verlies van gezondheid, ziekte, sterven en rouw. Bij Agmar tref je niet alleen begrip en erkenning voor gevoelens, maar ook de expertise om samen met jullie het (rouw)proces te doorlopen, zodat de ontwikkeling van je kind op een gezonde wijze doorgaat. Door in gesprek te gaan, door (creatief) bezig te zijn en / of door spel krijgen kinderen de handvatten om hun eigen emoties de ruimte te geven en te integreren in hun leven. Een steuntje in de rug om samen krachtig op pad te gaan! Kijk op www.kei-jij.nl voor meer informatie!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply