Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mondkapjes: functioneel en trendy
  Rate this post

  Het dragen van modieuze mondkapjes is een ware trend! In het begin was het gebruik van een mondkapje vooral een verplichting, maar langzamerhand wordt het steeds normaler. Het gezichtsmasker is bezig met een opmars als functionele modeaccessoire. Binnenkort is het dragen van dit beschermende middel tegen de verspreiding van virussen net zo gewoon als een zonnebril opzetten voor de bescherming van je ogen tegen schadelijke uv-straling.

  Bescherming voor jezelf en anderen
  Een mondkapje biedt tal van voordelen. Dit is vooral van belang voor de mensen om ons heen. Het dragen van mondmaskers. biedt uiteraard bescherming voor onszelf. Daarnaast. beschermt het ook onze geliefden en de geliefden van anderen. Het dragen van een gezichtskapje over de neus en mond is aan te bevelen in publieke gelegenheden. Hiermee voorkom je dat mensen in je omgeving besmet raken als jij het coronavirus hebt opgelopen. Besmettelijke druppeltjes lichaamsvocht kunnen zich dan niet verspreiden. Dit is met name belangrijk als je nog geen symptomen van COVID-19 hebt en dus misschien niet in de gaten hebt dat je besmettelijk bent. Als iedereen in openbare gelegenheden een mondkapje draagt, vermindert het aantal infecties enorm. Het dragen van de kapjes helpt overigens niet alleen tegen de verspreiding van COVID-19, maar ook tegen andere ziektes die zich via spuug en hoestdruppeltjes verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan verkoudheid, griep en longontsteking.

  Het ideale mondmasker
  Laten we eerlijk zijn, aan mondmaskers kleven ook een aantal nadelen. In onze sociale contacten met anderen, kunnen ze ons behoorlijk belemmeren. Gezichtsuitdrukkingen zijn bijvoorbeeld niet meer goed zichtbaar. Ook je goedbedoelde glimlach zit verborgen achter dat lapje stof. Verder is liplezen voor doven en slechthorenden onmogelijk met een mondkapje voor je gezicht. Sommige mensen hebben moeite met ademen als zij een maskertje dragen. Met name voor deze laatste groep kan het slim zijn om verschillende soorten maskers uit te proberen, want het ongemak kan aan de maat en de vorm van het masker liggen. Het ideale model zit comfortabel, sluit nauw aan op het gezicht en biedt de mogelijkheid om zonder moeite te ademen. Het masker moet zo goed mogelijk op de huid van het gezicht aansluiten om de verspreiding van druppeltjes uit de mond en neus in de lucht te voorkomen. Welk model voor jou het beste is, is heel persoonlijk. Zo kan bijvoorbeeld ook het dragen van een bril of de vorm van je neus een rol spelen bij het vinden van het meest geschikte model. Ondanks alle nadelen blijft het dragen van een mondkapje in de pandemie noodzakelijk. Allemaal moeten we meedoen, want dat draagt bij aan de oplossing: samen zijn we sterk tegen corona.

  Design mondkapjes als modetrend
  Volgens experts is het dragen van mondkapjes voorlopig een must om de pandemie in te dammen. Hiermee bescherm je iedereen met wie je contact hebt. Of we na de pandemie ook mondkapjes moeten gebruiken is nog onzeker, maar wellicht blijft het iets dat af en toe noodzakelijk is. Ondertussen kies je graag een masker uit dat comfortabel zit en er leuk uitziet. De modewereld heeft gelukkig het mondkapje helemaal omarmd. Het is een heuse modetrend geworden. Er is nu volop keuze in fraaie designs en bedrukkingen. Dit zorgt ervoor dat je een gezichtsmasker met meer plezier draagt. Al die verschillende uitvoeringen geven je de mogelijkheid om een exemplaar te kiezen dat goed bij je outfit past. Diverse modemerken hebben mondkapjes met schitterende ontwerpen in hun collectie opgenomen. Er is een grote variëteit in stijlen en dessins. Steeds meer modebewuste shoppers dragen modieuze gezichtsbescherming in plaats van een standaard maskertje. Kies jij de volgende keer weer voor standaard blauw of toch liever een stijlvol ontwerp?

  Modieuze mondkapjes met een reclameopdruk
  Steeds meer bedrijven ontdekken het mondkapje als promotiemiddel. De kapjes zijn namelijk zeer effectief om potentiële klanten te bereiken. Exemplaren met een reclameopdruk vallen op. Dit vergroot de bekendheid van bedrijven. Veel ondernemers vragen hun personeel bijvoorbeeld om mondkapjes met opdruk van hun logo te dragen. Dit straalt professionaliteit uit en verbetert de herkenbaarheid van medewerkers voor klanten. Verder zie je dat steeds meer bedrijven mondkapjes met een modieuze print en hun logo laten maken. Deze zetten ze in als leuke weggever bij hun promotieacties. Dergelijke mondmaskers zijn inmiddels erg populair. Voor iedere ondernemer liggen hier kansen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply