Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Mooi in de donkere dagen

  Hoewel de Hollandse zomer dit jaar wat in het water viel, blijft het een heerlijk seizoen… Zo gaan we vaker naar buiten, we zijn ontspannen en alles gaat gemakkelijker. Zomerdagen geven ons wel 17 uur lang licht. Geen wonder dat de vogels uit Afrika hier dan te gast zijn, want zoveel uren daglicht betekent dat er volop tijd is om voedsel te vinden. Ook voor ons is er in de zomer door die vele uren licht ongemerkt meer tijd. We kunnen met wat minder slaap toe, opstaan gaat gemakkelijk en we hebben lange avonden. We kunnen ons haast niet voorstellen dat het in december om half vijf al donker is!

  Door de lange dagen bewegen we veel meer dan in de winter. Nog een avondwandeling en op de fiets naar het werk. In het weekend in de tuin werken of een lange fietstocht maken. De stappentellers geven ons een perfecte score in de zomer! Tel daar de heilzame werking van daglicht bij op, volop vitamine D en een goed humeur, veel meer frisse lucht en zuurstof, verse vitaminerijke maaltijden…  Geen wonder dat we in de zomer op ons mooist zijn. ­Kunnen we dit mooie zomergevoel ook in de donkere maanden een beetje vasthouden?

  ‘In de garage’
  Dat kan! Allereerst met het seizoen meegaan, en dat betekent lekker veel slapen. Niet voor niets kent de natuur een winterslaap, en als het hartje winter 17 uur lang donker is, liggen lange nachten slaap voor de hand. Tijdens de slaap gaat ons lichaam ‘in de garage’ en wordt alles gerepareerd en worden indringers opgeruimd.  Ga overdag wel naar buiten, of zit zoveel mogelijk bij het raam, zodat je genoeg daglicht ‘binnen’ krijgt. Daarnaast moet je vitamine D slikken. Daar komen we niet onderuit in de winter. Lucht ondanks de kou je huis veel, en houd je slaapkamerraam open.

  Enorme impuls
  Bewegen doen we net wat slimmer. Neem altijd de trap, en als een paar makkelijke winterlaarzen ervoor zorgen dat je toch een wandeling maakt, zijn ze de investering waard. Als je zittend werk doet, overweeg dan een zit-sta bureau, zodat je een deel van je werktijd staat. Sta ieder half uur op en loop een rondje. Helemaal slim is om wekelijks een korte maar intensieve training te doen waarbij je heel diep gaat en je lichaam een enorme impuls geeft om fitter te worden.

  Omkleden niet nodig
  Bij fit20 train je 20 minuten per week, met een personal trainer die je helpt om een stuk intensiever te trainen dan je zelf zou kunnen. Omdat de fit20 studio gekoeld is,  ga je niet transpireren en is omkleden niet nodig. Je traint gewoon in je dagelijkse kleren. Trainen doe je op afspraak, zodat je het zelfs in de donkerste maanden kunt opbrengen om de kou te trotseren en wél te gaan. Maak nu een gratis kennismakingsafspraak en voel je voortaan ook in de winter mooi en fit!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply