Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een mooi duo: wijn chocola
  Rate this post

  Chocola is het uitgelezen middel om de donkerste en koudste maanden van het jaar mee door te komen. Maar ook in het voorjaar is het heerlijk om jezelf of een ander mee te verrassen. Want zeg nou zelf, chocolade kan altijd! Om te verwennen, van te genieten en bij weg te dromen. Wat is er dan heerlijker dan op de bank te hangen met een goed glas wijn en chocola?

  Wellicht is het een combinatie waar je nog nooit van gehoord hebt en die je zelf ook nooit bedacht zou hebben. Maar weet je wel hoe goed je chocola en wijn kunt combineren? Ervaar wat dit verrassende duo met je smaakpapillen doet. Zowel pure als melkchocolade laat zich prima combineren met een goed glas wijn. Kies na het eten voor een dessertwijn waar je een bonbon van melkchocolade bij neemt. Het filmende van de chocola die langzaam in je mond smelt, past perfect bij de ­filmende smaak van een zoete, witte dessertwijn. Een chocolaterie heeft veelal een grote keuze aan bonbons, die allemaal op ambachtelijke wijze gemaakt zijn. De kwaliteit is beslist anders dan van de chocola die je in de supermarkt koopt. En dat proef je.

  Prachtige smaakcombinatie
  Ook wanneer het later op de avond tijd is voor een glas krachtige rode wijn, is chocolade een goede partner. In dit geval kan er beter gekozen worden voor pure chocolade. De bitters uit de cacao doen het goed met de bitters van het donkere fruit uit de wijn. Snij of breek kleine stukjes van een massief stuk chocola. Het best kun je eerst een slok wijn nemen. Laat daarna een stukje chocola langzaam in je mond smelten en vermeng deze dan met een slok wijn. Een prachtige smaakcombinatie!

  Excellente kwaliteit
  Mooie, pure producten van een excellente kwaliteit en een voortreffelijke smaak. Er zijn repen pure chocola die je mooi met een goed glas rode wijn kunt combineren. Er zijn niet alleen repen die 55% procent cacao bevatten, maar zelfs repen met 70% cacao. Vooral de chocola met dat laatste percentage is heel zuiver; er zit bijvoorbeeld veel minder suiker in. Het laat zich daarom heel goed combineren met een mooie rode wijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply