Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mooi met minder acne
  Rate this post

  Acne (of ‘jeugdpuistjes’) is een van de meest voorkomende huidproblemen. Veel jongeren, maar ook volwassenen, hebben er last van. Vooral in de puberteit is het hebben van acne een aanslag op het zelfvertrouwen van jongeren. In die periode zijn er al genoeg onzekerheden; acne kun je er op dat moment helemaal niet bij hebben. Maar ook volwassenen zien acne liever gaan dan komen. Manon Verkerk van de praktijk PUUR Huidzorg kan je helpen!

  Acne is een aandoening van de talgklieromhulsel (follikel) in de huid. Die kan ontstaan onder invloed van androgene hormonen, zoals testosteron. Bij acne is geen sprake van méér hormonen, maar van een vergrote gevoeligheid van de talgklier voor deze hormonen. De talgklier ontsteekt dan en produceert extra talg. De uitgang van deze klier, die de talg normaal zou moeten afvoeren, raakt bij acne vaak extra verstopt omdat de hormonen ook invloed hebben op aanmaak van extra huidcellen.

  Totaalaanpak
  Bij PUUR Huidzorg kun je terecht voor een totaalaanpak. Tijdens de intake bekijkt Manon niet alleen je huid, maar komen ook eventuele allergieën, overgevoeligheden of darmproblemen aan bod. Vervolgens kan de huidtherapeute je adviseren rond de juiste producten om je huid mee in een betere conditie te brengen. Ook geeft Manon voedingsadviezen, bijvoorbeeld rond zuivel. Zuivel zorgt ervoor dat er meer talg wordt aangemaakt.

  Behandelingen
  Aanvullend op het gebruik van huidverzorgingsproducten kan Manon je huid aanpakken met een dieptereiniging. Daarnaast maakt ze gebruik van blauw en rood LED-licht. Het blauwe licht vermindert de acnebacterie, en het rode licht zorgt voor een snel herstel van wondjes en vermindert direct de ontstekingsreactie, waardoor de huid sneller kan herstellen. Met deze aanpak wordt de huid gekalmeerd.
  Het aantal behandelingen is afhankelijk van de persoon en de mate van acne, maar na ongeveer 6 behandelingen zou er zichtbaar resultaat moeten zijn geboekt.
  Tevens kunnen acnelittekens behandeld worden door ­middel van microdermabrasie of de Dermaroller.

  Vergoedingen
  Afhankelijk van de polisvoorwaarden van de zorgverzekering worden de acnebehandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply